מרק ברוקולי ופיסטוקים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק ברוקולי ופיסטוקים

מי שאמר שברוקולי לא יכול להיות טעים עוד לא טעם את המתכון למרק, שבטוויסט קטן גם הופך למושחת

6 מנות דרגת קושי: קל
מרק ברוקולי בייקון ופיסטוקים
לימור לניאדו תירוש

אודי רווה הוא חבר ושכן, יהרגו אותי הטבעונים, אבל הנשמה שלו מחוברת לבשר ולסטייקים. לאודי נפש של אמן והידיים שלו יודעות לטפל בבשר באופן השמור למחונני על. ואני לא מגזימה, סטייק של אודי הוא סטייק עילאי, עסיסי, נוטף ומלא בטעמים שמרחיקים מחשבות טבעוניות. ומה הקשר לברוקולי, תשאלו? אז אודי לימד אותי לקלוף את הגזע העבה של הברוקולי (מה שנותר לאחר השימוש בתפרחות למרק), לחתוך אותו לרצועות דקות, למשוח בשמן זית, מלח ופלפל ולשים על גריל פחמים. כמה טיפות של מיץ לימון ולא תאמינו כמה שזה טעים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות

1 כרישה חתוכה לחצאי עיגולים

1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות

צרור תימין קשור בחוט

כפית מלח

חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

4 כוסות מים רותחים

500 גרם תפרחות ברוקולי (נטו) שטופות

חצי כוס שמנת מתוקה

50 גרם בייקון או חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות

30 גרם פיסטוקים טבעיים קלופים קצוצים

הוראות הכנה

מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים בצל וכרישה עד שקיפות. מוסיפים תפוח אדמה ותימין ומטגנים עוד חמש דקות. מתבלים ומוזגים מים רותחים, מבשלים מכוסה 20 דקות.

מוסיפים פרחי ברוקולי, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים ללא כיסוי עשר דקות או עד שהברוקולי רך.

מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים ומכבים את האש. משליכים את צרור התימין וטוחנים עד קבלת מרק חלק וסמיך.

לפני ההגשה מחממים מחבת קטנה (ללא שמן) עם קוביות הבייקון או חזה אווז, עד שהן משחימות מעט, מוסיפים את הפיסטוקים ומטגנים עוד שתי דקות.

מוזגים את המרק לצלחות אישיות, מניחים כפית גדושה מתערובת הנקניק והפיסטוקים ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות