מתכון

ברוקולי יפני

מנה שיכולה להיות סלט בארוחה אסיאתית או כתוספת לדגים. לפעמים אני מוסיפה לברוקולי אבוקדו חתוך לקוביות או אפונה טרייה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
ברוקולי יפני

רכיבים

  • 400 גרם תפרחות ברוקולי צעיר
  • שליש כוס טחינה גולמית
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כפית וחצי רוטב סויה
  • שליש כוס מים קרים (עדיף עם קרח)
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שומשום

הוראות הכנה

מניחים את פרחי הברוקולי בקערה, מוזגים מים רותחים וממתינים שתי דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. טועמים ומוודאים שהברוקולי מוכן. אם לא, חוזרים על התהליך.

מערבבים טחינה עם סילאן, מיץ לימון וסויה. מוזגים באטיות מים קרים עד קבלת רוטב לא סמיך ולא דליל. מוסיפים שום, טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים מעל הברוקולי, זורים שומשום ומגישים.

תגובות