ספגטי פירורי ברוקולי ושום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ספגטי פירורי ברוקולי ושום

את הפסטה הטעימה הזו טעמתי במסעדה על גבול שווייץ־איטליה, על גדות אגם קטנטן וציורי, רחוק ממסלולי התיירים. היא הוגשה כמעט ללא רוטב, אבל היתה מצופה בשמן זית ריחני ובפירורים פריכים וטעימים להפליא

4-6 מנות דרגת קושי: קל
ספגטי פירורי ברוקולי ושום
לימור לניאדו תירוש

ככל שהברוקולי צעיר וטרי יותר כך התוצאה תהיה פריכה ומעודנת יותר.

איך מזהים ברוקולי צעיר? צבעו ירוק עז והתפרחת שלו קטנה (בערך 20 ס"מ). בדקו את הניצנים, כאשר הם צפופים, כמעט דבוקים אחד לשני, הוא טרי ורענן; ככל כשהברוקולי מזדקן נפתחים מרווחים בין הניצנים. ואם מופיעים בו סימני פריחה צהובים, זה סימן שהברוקולי כבר לא כזה צעיר.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 1

רכיבים

500 גרם תפרחות ברוקולי צעיר

חצי כוס שמן זית

6 שיני שום קצוצות או כתושות

כוס ורבע פירורי לחם או פנקו

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

שבבי צ'ילי לפי הטעם

אנשובי או זיתים שחורים קצוצים לפי הטעם (אופציונלי)

חבילת (500 גרם) ספגטי מבושל לרמת אל דנטה

פרמזן או פטה מגוררת

הוראות הכנה

מעבירים חצי מתפרחות הברוקולי למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד קבלת פירורים. נזהרים לא לעבד יותר מדי. מעבירים לקערה וחוזרים על התהליך עם הברוקולי שנותר. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום למשך חצי דקה, מוסיפים פירורי ברוקולי ופירורי לחם ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עוד חמש דקות. אם חסר שמן מוסיפים מעט. מתבלים, מוסיפים אנשובי או זיתים (אם רוצים) ומטגנים עוד דקה. מערבבים את הפירורים עם הפסטה המבושלת, מתקנים תיבול ומגישים עם פרמזן או פטה מגוררת בנדיבות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות