ביצים מטוגנות ברוטב עגבניות וצ'ילי מתוק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ביצים מטוגנות ברוטב עגבניות וצ'ילי מתוק

נהדר לארוחת בוקר שבת חורפית לצד חלה מתוקה, טחינה, לבנה, או יוגורט חמצמץ

4 מנות דרגת קושי: קל
ביצים מטוגנות ברוטב עגבניות וצ'ילי מתוק
לימור לניאדו תירו

טיגון ביצים בשמן חם וריחני ובתיבול דומיננטי של כורכום מעניק להן קרום פציח ומרקם מפתיע, הנשמר כשמעבירים אותן לרוטב

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

6–8 ביצים קשות מקולפות

רבע כוס שמן בוטנים או חמניות

חצי כפית כורכום

 

לרוטב:

2 כפות שמן

בצל מקולף וקצוץ לקוביות קטנות

4 שיני שום מקולפות ופרוסות

2 כפיות ג'ינג'ר מגורר

פלפל ירוק חריף פרוס לפי הטעם

קופסת (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות (עדיף יבוא מאיטליה)

2 כפות רוטב דגים

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק ביתי

 

להגשה:

קורט מלח אטלנטי, 2 כפות קשיו קלוי וקצוץ, חופן עלי כוסברה קצוצים, כף שמן שומשום, פלפל חריף פרוס וקורט שבבי צ'ילי.

הוראות הכנה

במחבת עם 2 כפות שמן מטגנים בצל עד שקיפות, מוסיפים שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף ומטגנים שתי דקות נוספות. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רוטב דגים ורוטב צ'ילי מתוק, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים חצי שעה על אש קטנה. בינתיים מחממים מחבת גדולה או ווק, מוזגים רבע כוס שמן וכורכום ומחממים היטב. מנמיכים את האש ומוסיפים את הביצים. מטגנים מכל צד עד השחמה בינונית, 2–4 דקות מכל צד. מוציאים ומעבירים לנייר סופג. מעבירים את הביצים לרוטב העגבניות ומבשלים 2 דקות. זורים מעט מלח אטלנטי, קשיו קצוץ, כוסברה, שמן שומשום, פלפל חריף ושבבי צ'ילי ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות