מרק חומוס בורמזי עם צ'ילי מתוק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק חומוס בורמזי עם צ'ילי מתוק

אפשר להעשיר בטופו נא או מוקפץ. ואפשר להגיש גם עם נתחי עוף מוקפצים במעט סויה וסוכר או עם שרימפס וקלמארי חלוטים

6 מנות דרגת קושי: קל
מרק חומוס בורמזי 
עם צ'ילי מתוק
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כוס וחצי קמח חומוס (להשיג בחנויות טבע)

2.5 כפיות מלח

ליטר וחצי מים

4 שיני שום כתושות

2 כפיות (15 גרם) ג'ינג'ר מגורר

3 כפות רוטב דגים

כפית מלח

כפית גרגירי כוסברה טחונים

חצי כפית כמון

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק ביתי (ראו מתכון)

להגשה לבחירה:

אטריות שעועית דקיקות מבושלות, תרד חלוט וסחוט, בוטנים קצוצים, אפונת גינה טרייה, בצלצלי שאלוט פרוסים, קוביות טופו נאים או מוקפצים, נתחי עוף מוקפצים או שרימפס וקלמארי חלוטים.

הוראות הכנה

מניחים בקערה קמח חומוס, מלח ו–2 כוסות מים. מערבבים היטב עד שלא נותרים גושים. מביאים ליטר מים לרתיחה בסיר גדול, מנמיכים את האש ומוזגים תוך בחישה איטית את תערובת החומוס לסיר (עדיף דרך מסננת). ממשיכים בבישול על סף בעבוע קל ותוך בחישה מתמדת למשך 10 דקות. מוסיפים שום, ג'ינג'ר, רוטב דגים, מלח, גרגירי כוסברה טחונים וכמון ומבשלים תוך בחישה חמש דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים לקערות אישיות ומוסיפים אטריות, תרד, טופו, בוטנים או כל אופן הגשה שבחרתם. מוזגים מעל כפית רוטב צ'ילי מתוק ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות