מרק חומוס בורמזי עם צ'ילי מתוק

אפשר להעשיר בטופו נא או מוקפץ. ואפשר להגיש גם עם נתחי עוף מוקפצים במעט סויה וסוכר או עם שרימפס וקלמארי חלוטים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
מרק חומוס בורמזי 
עם צ'ילי מתוק
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • כוס וחצי קמח חומוס (להשיג בחנויות טבע)
  • 2.5 כפיות מלח
  • ליטר וחצי מים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות (15 גרם) ג'ינג'ר מגורר
  • 3 כפות רוטב דגים
  • כפית מלח
  • כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • חצי כפית כמון
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק ביתי (
  • ראו מתכון

להגשה לבחירה

  • אטריות שעועית דקיקות מבושלות, תרד חלוט וסחוט, בוטנים קצוצים, אפונת גינה טרייה, בצלצלי שאלוט פרוסים, קוביות טופו נאים או מוקפצים, נתחי עוף מוקפצים או שרימפס וקלמארי חלוטים.

הוראות הכנה

מניחים בקערה קמח חומוס, מלח ו–2 כוסות מים. מערבבים היטב עד שלא נותרים גושים. מביאים ליטר מים לרתיחה בסיר גדול, מנמיכים את האש ומוזגים תוך בחישה איטית את תערובת החומוס לסיר (עדיף דרך מסננת). ממשיכים בבישול על סף בעבוע קל ותוך בחישה מתמדת למשך 10 דקות. מוסיפים שום, ג'ינג'ר, רוטב דגים, מלח, גרגירי כוסברה טחונים וכמון ומבשלים תוך בחישה חמש דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים לקערות אישיות ומוסיפים אטריות, תרד, טופו, בוטנים או כל אופן הגשה שבחרתם. מוזגים מעל כפית רוטב צ'ילי מתוק ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ