חזה עוף צלוי במשרה של פסטו לימון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חזה עוף צלוי במשרה של פסטו לימון

4 מנות דרגת קושי: קל
חזה עוף צלוי במשרה 
של פסטו לימון
לימור לניאדו תירו

אפשר להכין פסטו טעים לא פחות מעשבי תיבול אחרים כמו פטרוזיליה, כוסברה, נענע או רוקט ולהמיר את הצנוברים באגוזים אחרים כמו אגוזי לוז, מלך, קשיו, פיסטוקים, שקדים, גרעיני חמניות או דלעת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 2

רכיבים

2 חזות עוף (פרפרים)

 

חומרים לפסטו:

עלים מצרור גדול של בזיליקום

1 לימון

2 כפות שבבי או פרוסות שקדים מולבנים

4 שיני שום קלופות

רבע פלפל ירוק חריף

חצי כפית מלח

2 כפות שמן זית

2 כפות מים

הוראות הכנה

מכינים את הפסטו:בעזרת סכין קטנה וחדה קולפים את הלימון עד שלא נותרו בו שאריות מן הקליפה הלבנה. קוצצים ומוציאים את הגרעינים. בקערת מעבד מזון שמים את כל החומרים וטוחנים עד קבלת משחה דלילה. חוצים את חזה העוף ומנקים אותו משומן וגידים. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים חריצים לא עמוקים לרוחב החזה. מעבירים לקערה, מוסיפים את הפסטו ומעסים היטב. מכסים, מעבירים למקרר ומשרים ללילה.

מחממים מחבת פסים (ללא שמן) עד שהיא כמעט מעשנת או גריל פחמים וצולים את הנתח היטב משני צדדיו עד שהוא שחום ועשוי היטב. אפשר להניח בין חזות העוף חצאי עגבניות שרי או קישואים פרוסים, בצל סגול או כל ירק אהוב אחר. פורסים לנתחים דקים ואוכלים לצד סלט וטחינה או מניחים על טורטייה חמה עם סלסת עגבניות צלויות, בזיליקום, פלפל ירוק חריף ויוגורט ומגלגלים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות