סאמנה- חמאה מזוקקת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סאמנה- חמאה מזוקקת

סאמנה, חמאה מזוקקת ולעתים גם מתובלת, נפוצה מאוד במטבח התימני, בעיקר במאפים וקינוחים אך לא רק

500 מ"ל דרגת קושי: קל
סאמנה
מתן שופן

הסאמנה התפתחה בתימן מאחר שלא היו אמצעי קירור לשימור החמאה (בהודו נקראת החמאה המזוקקת גהי). בחלק מהאזורים בתימן היה נהוג להכינה מזרעי חילבה קלויים ואף להוסיף לה טעמים מעושנים. בכל מקרה, הסאמנה נשמרת לאורך זמן רב, אפילו כמה חודשים, ללא צורך בקירור. מכינים ממנה מאפים שונים, כמו הקובנה או הג'חנון, וגם מתוקים כמו כדורי תמרים בשם אל ח'רייסה. לחלופין, היו מכינים מהסאמנה מרקים שונים (כמו מרק עגבניות מדרום הארץ או מרק יוגורט), או מערבבים אותה עם דבש ומורחים על בוקצ'ה, סוג של חביתית מטוגנת.

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כפות זרעי חילבה

800 גרם חמאה

הוראות הכנה

קולים את זרעי החילבה במחבת על אש בינונית עד שהם משנים את צבעם לכהה יותר. יש לשקשק את המחבת מדי פעם ולהשגיח כל הזמן, שכן תהליך הקלייה מהיר יחסית ואורך דקות אחדות. מסירים מן האש וכותשים גס.

מתקינים בן מארי על אש בינונית: סיר עם מים וקערה מעליו (יש לוודא שהמים לא נוגעים בתחתית הקערה). מניחים בקערה את זרעי החילבה הקלויים והכתושים ביחד עם החמאה. אט־אט החמאה נמסה ומתפרקת לשלוש שכבות: מוצקי החלב בתחתית, השומן באמצע וקצף למעלה. בעזרת כף, יש לקפות (להסיר) את הקצף. מכבים את האש כאשר החמאה נמסה לחלוטין. מניחים מסננת דקה מעל כלי מעוקר ויוצקים בזהירות רק את השומן (מבלי לתת למוצקי החלב לרדת גם כן). סוגרים היטב את הכלי. אפשר להחזיק את הסאמנה במקרר או בחוץ, ובכל מקרה היא מחזיקה מעמד חודשים ארוכים.

אם רוצים טעם מעושן, ניתן להדליק ענף של עץ הדר ולהכניסו לכלי שבו נאחסן את הסאמנה. מוציאים את הענף, מכניסים את הסאמנה וסוגרים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות