מתכון

סחוג ירוק

"חס ושלום", הזדעקה הבשלנית ברכה מסורי כששאלתי אם מוסיפים שמן בעת הכנת הסחוג הירוק. "זה רק המרוקאים עושים", הוסיפה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סחוג ירוק
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:500 מ"ל

בתימן קיימים סוגים נוספים של סחוג, כמו הסחוג האדום או סחוג טומאט, שכשמו מתבסס על עגבניות. לסחוג הירוק יש מי שנוהגים להוסיף גם הל ו/או ציפורן.

רכיבים

  • 2 ראשי שום, קלופים
  • 4-5 פלפלים ירוקים חריפים (תלוי בסיבולת החריף)
  • 2 צרורות של כוסברה, שטופים היטב
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף מלח

הוראות הכנה

מכניסים למעבד מזון את שיני השום והפלפלים הירוקים וקוצצים עד דק. חותכים את צרורות הכוסברה לשלישים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי פעולה למעבד המזון (אם נוסיף את הכל ביחד, מעבד המזון לא יקצוץ אותם כמו שצריך). מוסיפים את התבלינים, מפעילים לזמן קצר ומעבירים את הסחוג לצנצנת.

תגובות