מתכון

זוּם, מרק יוגורט מתובל

מקורו של מרק הזום כנראה בטורקיה, שם קוראים לו קורבסי והוא מוגש עם אורז. לתימן הוא הגיע והפך למרק יוגורט מרענן ומתובל

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק יוגורט חם
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

כאשר עלו היהודים לארץ, הם לא תמיד מצאו את החומרים שהיו בתימן ולכן השתמשו במה שהיה בנמצא. במקום היוגורט, שהיה זמין בתימן, השתמשו בשמנת, אשל או חלב להכנת מרק הזום, ולכן היו מוסיפים לימון למרק כדי לשחזר את הטעמים החמוצים של היוגורט. 

למתכונים נוספים מסודות המטבח התימני של מתן שופן 

רכיבים

  • 850 מ"ל יוגורט כבשים (אפשר גם בקר)
  • 1 כף קמח
  • 1 כוס מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף סחוג ירוק
  • 1 כף זעתר יבש (עם שומשום)
  • 2 כפות סאמנה (או חמאה)
  • עלים מ-5 גבעולי נענע (או כפית נענע יבשה)
  • קורט מלח

הוראות הכנה

מניחים בסיר את היוגורט. בקערה בצד מערבבים היטב את הקמח במים עד שאין גושים. מעבירים לסיר. מדליקים אש בינונית ומערבבים את היוגורט עם המים. חשוב לבחוש כל הזמן כדי שהיוגורט לא ייחרך. כאשר מתחילים לעלות אדים או מתחילה רתיחה עדינה, מוסיפים את שאר המצרכים (שום, כמון, סחוג, זעתר וסאמנה). ממשיכים לבחוש. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף מים בהדרגה. לאחר כחמש דקות, מוסיפים את עלי הנענע. מערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח. אם המרק לא חמוץ מספיק לטעמכם, ניתן להוסיף מיץ מלימון סחוט (או אפילו חתיכות קטנות של לימון). מומלץ להגיש לצד פיתה קלויה, קערית קטנה עם סחוג מהול במיץ לימון וירקות טריים (בצל ירוק חתוך גס, צנוניות וראשד).

תגובות