מתכון

עוגת פיננסייר פרג וטראפלס

מתכון באדיבות רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

רוסלה יונה ואמיר פורת, שף-קונדיטורים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת פיננסייר פרג וטראפלס
צילום: תומר אפלבאום
רוסלה יונה ואמיר פורת, שף-קונדיטורים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כמות ל-3 עוגות אינגליש קייק

במקור, הפיננסייר הן עוגיות מבוססות חלבון, דחוסות ועשירות. השימוש בחלבון מעניק להן את הקרום החיצוני הפריך והמרקם הרך והמעט ספוגי מבפנים. כאן העוגיה הופכת לעוגה משובצת בזרעי פרג ובה שזורים כדורי טראפלס שוקולד שמקנים לה טעם עשיר

מומלץ להגשה בטמפרטורת החדר.

ניתן להחליף את הברנדי ברום או בכל אלכהול אחר לטעמכם.

ניתן להוסיף לעוגה תבלינים לפי הטעם כגון: גרגירי וניל, קינמון, אניס, ציפורן והל.

רכיבים

מלית פיננסייר פרג:

  • 7 חלבונים
  • 340 (1.75 כוסות) גרם אבקת סוכר
  • 190 גרם (כוס וחצי) אבקת שקדים
  • 75 גרם (0.6 כוסות) פרג טחון
  • 20 גרם (2 כפות) פרג שלם
  • 75 גרם (חצי כוס) קמח
  • גרידה מתפוז אחד
  • 10 גרם (פקק) ברנדי
  • 225 גרם חמאה מומסת

לטראפלס שוקולד:

  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם (חצי מיכל) שמנת מתוקה
  • 13 גרם (חצי כף) חמאה
  • 20 גרם (2 כפות) סוכר
  • ביצה

לקישוט:

  • כוס (100 גרם) שקדים פרוסים

הוראות הכנה

אופן הכנת מלית הפיננסייר:

בקערה, טורפים את אבקת הסוכר והחלבון כדקה עד לקבלת תערובת אחידה
בקערה נפרדת מחברים את הפרג, אבקת השקדים, גרידת התפוז והקמח.
מוסיפים את התערובת היבשה ב-3 שלבים (בכל פעם שליש מהמסה) אל תוך תערובת החלבון והסוכר תוך כדי ערבוב איטי עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים.
מוסיפים את החמאה המומסת והברנדי ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
מעבירים את המסה המוכנה לקערה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים לשהות במקרר למשך 4 שעות לפחות.

אופן הכנת טראפלס השוקולד:

מרתיחים בסיר קטן את השמנת, הסוכר והחמאה על להבה בינונית עד לרתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים.
מוסיפים את הביצה תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה
מעבירים את מסת השוקולד אל קערה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים לשהות במקרר למשך 4 שעות לפחות.

אופן הרכבת העוגה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מחלקים את תערובת העוגה ל-3 תבניות אינגליש קייק, כ- 400 גרם כל אחת
יוצרים כדורי טראפלס ממסת השוקולד ומניחים 4-5 כדורים לאורך תבנית האינגליש קייק.

לקישוט:

יוצרים שתי שורות שקדים פרוסים משני צדיה של העוגה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.

תגובות