פאי פרג ושקדים עם שטרויזל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פאי פרג ושקדים עם שטרויזל

תחתית של בצק פריך עשיר בחמאה , מלית פרג עשירה וקרם שקדים עם נגיעות של שטרוייזל. המתכון באדיבות רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

תבנית פאי קוטר 26 דרגת קושי: קל
פאי פרג ושקדים עם שטרויזל
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

בצק פריך:

280 גרם (2 כוסות) קמח

50 גרם (1/3 כוס) אבקת שקדים

150 גרם חמאה

80 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר

1 חלמון

גרידה מחצי תפוז

 

מלית פרג:

100 מ"ל (3/4 כוס) חלב 

100 גרם (כוס) פרג טחון

50 גרם (1/4 כוס) דבש

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

50 גרם (חצי כוס) אגוזי מלך

50 גרם (חצי כוס) צימוקים

גרידה מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה

 

קרם שקדים:

60  גרם סוכר (1/4 כוס)

60  גרם חמאה

55  גרם ביצים  (ביצה 1)

70  גרם שקדים טחונים דק (1/2 כוס)

20 גרם קורנפלור ( 2 כפות)

5 גרם רום (כפית)

35 גרם קמח (3 כפות גדושות)

 

שטרוייזל:

30 גרם קמח (3 כפות)

20 גרם אבקת סוכר (2 כפות גדושות)

20 גרם אבקת שקדים (2 כפות )

30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

 

הוראות הכנה

הבצק:

מערבבים את כל החומרים במגימיקס או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד.
מקררים את הבצק במקרר 4 שעות
מרדדים את הבצק לתבנית של פאי ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-12 דקות עד שהתחתית מקבלת גוון בהיר. לא אפיה מלאה.

 

מלית הפרג:

מביאים את החלב והסוכר לרתיחה עדינה.  מוסיפים את הפרג. מערבבים עד שהחלב נספג בו.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הדבש, אגוזים, צימוקים, גרידת תפוז ותמצית וניל וחמאה. מבשלים על אש נמוכה 15 דקות.
מקררים את המסה.

 

קרם השקדים:

מקציפים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר במהירות גבוהה במשך 2-3 דקות עד קבלת משחה חלקה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שהביצה נבלעת במסה.
מוסיפים את הקורנפלור, הקמח והשקדים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הרום. ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת

 

השטרוייזל:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החומרים עד קבלת תערובת פירורית.

 

הרכבת הפאי:

מהדקים את מלית הפרג הקרה על קלתית הפאי.
בעזרת פלטה משטחים את  הקרם השקדים על מלית הפרג.
מפוררים בידיים את פירורי השטרוייזל מעל קרם השקדים.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד שקרם השקדים והשטרוייזל  זהובים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות