עוגת שמרים פרג וחלבה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שמרים פרג וחלבה

בצק שמרים חמאתי ועשיר המקפל לתוכו מלית עתירת פרג וחלבה. המתכון באדיבות רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

3 עוגות אינגליש קייק דרגת קושי: קל
שמרים פרג וחלבה
תומר אפלבאום

במידה והבצק קשה מדי, ניתן להוסיף עוד חלב. במידה והוא רך מדי, ניתן להוסיף עוד קמח לפי הצורך.
יש להקפיד לבחוש את המלית במשך זמן הבישול כדי למנוע יצירת גושים והדבקות לתחתית הסיר.
לקבלת מרקם קראנצ'י ניתן להוסיף בשלב הבישול 2 כפות פרג שלם למלית הפרג הטחונה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לבצק:

1 ק"ג (7 כוסות) קמח

200 גרם (כוס) סוכר

7 גרם (כפית) מלח

50 גרם (קובייה) שמרים טריים

4 ביצים בגודל M

200 גרם (אריזה) חמאה חתוכה לקוביות

גרידה מלימון אחד

תוכן מקל וניל או 4 טיפות תמצית וניל

350 מ"ל (כוס וחצי) חלב

 

למלית:

150 גרם (כוס וחצי) פרג טחון

150 מ"ל (2/3 כוס) חלב

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

50 גרם (2.5 כפות) דבש

60 גרם חמאה

גרידת מתפוז אחד

5 גרם (חצי פקק) תמצית וניל

125 גרם (כוס) פירורי עוגה בחושה כלשהי או פירורי עוגיות או ביסקוויטים

150 גרם (כוס) חלבה מפוררת

 

לציפוי:

ביצה טרופה

60 גרם (3 כפות) פרג שלם

הוראות הכנה

אופן הכנת הבצק:

טורפים בקערה את החלב והשמרים עד להתמוססותם ומניחים בצד.
מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר, המלח, הביצים, החמאה, הווניל ולימון, במשך דקה במהירות בינונית. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד. וממשיכים לישה במהירות בינונית במשך 7 דקות
מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומשאירים את הבצק לתפוח 40 דקות עד שעה עד שמכפיל את נפחו.

 

אופן הכנת המלית:

מחממים את החלב והחמאה בסיר עד לרתיחה, ומכבים את האש.
מוסיפים את הפרג ובוחשים מספר דקות על מנת לתת לחלב להיספג.
מוסיפים את הסוכר, הדבש, פירורי העוגה, גרידת התפוז ותמצית הווניל ומערבבים עד לאיחוד המסה.
מחזירים לחימום על אש נמוכה במשך 15 דקות עד לקבלת מלית סמיכה.

 

הרכבת העוגה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.
מעבירים את הבצק אל שולחן עבודה מקומח ומחלקים ל-3 כדורים.
מרדדים כל כדור למלבן בעובי של 1/2 ס"מ, ובאורך כאורך תבנית האינגליש.
מורחים שכבת מלית פרג נדיבה, תוך השארת 1 ס"מ משולי הבצק ללא מילוי.
מפזרים 1/3 מכמות החלבה על כל כדור בצק.
מגלגלים את אורך הבצק לרוחבו לצורת שבלול.
חוצים את השבלול לאורכו וקולעים צמה משתי יריעות הבצק.
מניחים בתבנית האינגליש להתפחה של כשעה עד אשר מכפיל את נפחו.
חוזרים על התהליך עם שני הכדורי הבצק הנוספים.
מושחים את הבצק התפוח בביצה טרופה ומפזרים את הפרג השלם
מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות. לאפיה של 35 עד להזהבה.
מגישים חם

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות