מתכון

עוגת פרג וקרם שקדים ללא גלוטן

עוגת פרג עסיסית עם קרם שקדים מצופה בגאנש שוקולד. ותאמינו או לא כל זה ללא קמח. באדיבות רוסלנה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

רוסלה יונה ואמיר פורת, שף-קונדיטורים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוסלה יונה ואמיר פורת, שף-קונדיטורים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית בקוטר 26 ס"מ
עוגת פרג וקרם שקדים ללא גלוטן

רכיבים

לשכבת הפרג

  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 160 גרם פרג טחון
  • גרידה מתפוז אחד

לקרם השקדים

  • 100  גרם שקדים מולבנים
  • 75  גרם חמאה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • ביצה
  • חלבון

לציפוי שוקולד

  • 100 מ"ל (1/4 כוס + 1 כף) שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

1. מקציפים את החלמונים בקערת מיקסר עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב.
3. מוסיפים את גרידת התפוז ומאחדים את שתי המסות בתנועות קיפול תוך הוספת הפרג הטחון.

4. להכנת קרם שקדים, במעבד מזון מרסקים היטב את השקדים, מוסיפים למעבד המזון את החמאה והסוכר ומעבדים. מוסיפים את הביצה והחלבון לקבלת קרם במרקם אחיד.

5. יוצקים את קרם השקדים לתבנית בקוטר 26 ס"מ ששומנה מראש ומוסיפים את שכבת הפרג.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור כשקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לעוגה להצטנן לפני שמצפים אותה.

7. הציפוי: יוצקים את השמנת לסיר ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומיד מוסיפים לסיר את השוקולד. מערבבים את התערובת עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.

8. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים לו להתקרר.

תגובות