עוגת פרג וקרם שקדים ללא גלוטן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת פרג וקרם שקדים ללא גלוטן

עוגת פרג עסיסית עם קרם שקדים מצופה בגאנש שוקולד. ותאמינו או לא כל זה ללא קמח. באדיבות רוסלנה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

תבנית בקוטר 26 ס"מ דרגת קושי: קל
עוגת פרג וקרם שקדים ללא גלוטן
תומר אפלבאום
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לשכבת הפרג:

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

200 גרם (1 כוס) סוכר

160 גרם פרג טחון

גרידה מתפוז אחד

 

לקרם השקדים:

100  גרם שקדים מולבנים

75  גרם חמאה

 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

ביצה

חלבון

 

לציפוי שוקולד:

100 מ"ל (1/4 כוס + 1 כף) שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

1. מקציפים את החלמונים בקערת מיקסר עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב.
3. מוסיפים את גרידת התפוז ומאחדים את שתי המסות בתנועות קיפול תוך הוספת הפרג הטחון.

4. להכנת קרם שקדים, במעבד מזון מרסקים היטב את השקדים, מוסיפים למעבד המזון את החמאה והסוכר ומעבדים. מוסיפים את הביצה והחלבון לקבלת קרם במרקם אחיד.

5. יוצקים את קרם השקדים לתבנית בקוטר 26 ס"מ ששומנה מראש ומוסיפים את שכבת הפרג.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור כשקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לעוגה להצטנן לפני שמצפים אותה.

7. הציפוי: יוצקים את השמנת לסיר ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומיד מוסיפים לסיר את השוקולד. מערבבים את התערובת עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.

8. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים לו להתקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות