מתכון

לחם שום משודרג

מוגזם, מושחת וכזה שתולשים עם הידיים: לחם שום משודרג, עם גבינה נמסה וממרח ארטישוק

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לחם שום מוגזם
לחם שום מוגזםצילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

קחו לעצמכם רגע ונסו לחשוב לכמה סרטוני מתכונים נחשפתם בפיד שלכם לאחרונה, עכשיו שאלו את עצמכם לאלו מהם באמת הקדשתם זמן צפייה. סביר להניח שאלו שתפסו את תשומת לבכם היו הסרטונים המגרים ביותר, ולרוב גם המוגזמים ביותר.

בעיניי זהו תהליך של אמריקניזציה שעובר על עולם האוכל ברשת, כי הרי לא מעניין לראות מישהו סתם מכין המבורגר טוב, אם אפשר לראות אותו מכין המבורגר טוב, מצפה אותו בבלילת צ'יפס ומטגן בשמן עמוק. המתכון המצורף הוא השפעה ישירה של תופעה זאת - לחם שום משודרג, עם גבינה נמסה וממרח ארטישוק. כזה שתולשים עם הידיים כמו לחם קופים, כזה שבמהלך התלישה שלו נמתחים חוטי גבינה שנמסה באפייה. בעולם של גירויים בלתי פוסקים זאת תמונה שאמורה להספיק.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

  • כיכר לחם שלמה עם מעטפת קשיחה (קראסט קראנצ'י) - אני בחרתי בלחם שאור
  • 75 גרם חמאה
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 4-2 שיני שום כתושות (תלוי כמה שומי אתם רוצים את לחם השום שלכם)
  • 75 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר לבחור בעמק נייטרלית או גבינה בעלת יותר נוכחות, כמו צ'דר או אדאם)
  • 4-3 כפיות של ממרח ארטישוק (תלוי כמה חזק אתם רוצים את הטעם)
  • חצי כפית מלח

הוראות הכנה

חותכים את הלחם באלכסונים עד לחלקו התחתון מבלי לחתוך את הבסיס, יוצרים ריבועים גדולים שיהיה כיף לתלוש אחר כך.

ממיסים את החמאה מעט ומערבבים את רובה בקערה עם השום הכתוש, הפטרוזיליה הקצוצה וממרח הארטישוק.

בעזרת הידיים מכניסים את הגבינה הצהובה אל החריצים שבלחם, אחר כך מפזרים מעל את תערובת החמאה, השום והארטישוק, כך שתמצא את דרכה אל לבו של הלחם (זהו סוד הטעם של לחם השום הזה).

עוטפים את הלחם בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-10 דקות, אחר כך חושפים את חלקו העליון של הלחם, מברישים אותו בעזרת החמאה המומסת שנותרה ואופים ל-5 דקות נוספות.

עמרי פולק

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות