מתכון מתכון

קאדה כורדי מסורתי

מאפה עדין ודק המלא עד להתפקע בגבינה מלוחה ומוגש עם כוס תה מתוק או דבש

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קאדה כורדי מסורתי
קאדה כורדי מסורתיצילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30 מאפים

לבצק הקאדה גרסה פשוטה וגרסה עם שמרים, שבצקה מזכיר יותר פיתה אוורירית. אנחנו מעדיפים את זו הפשוטה והמעט נוקשה, המזכירה אולי במשהו את תנאי הבישול בהרים הרחוקים של זאכו וקמישלי. בארץ נוהגים רבים מבני העדה להשתמש בגבינת חמד להכנת המילוי, אולם סביר להניח שבכורדיסטן היתה נפוצה גבינה מחלב צאן דווקא, ולכן בחרנו לשלב גבינה רכה ומתפוררת מחלב כבשים.

רכיבים

לבצק

  • 1 ק”ג קמח
  • 1 כף ‏(15 גרם‏) מלח
  • 1 כוס ‏(240 מ”ל‏) שמן זית
  • 1/2 2 כוסות ‏(600 מ”ל‏) מים

למילוי

  • 500 גרם גבינה מלוחה מחלב כבשים
  • 500 גרם גבינה צפתית רכה
  • 100 גרם חמאה
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את המלח. יוצקים את שמן הזית וכוס מים אחת ומתחילים לערבב את הבצק. מוסיפים את יתר המים לאט עד לקבלת בצק גמיש שנפרד מדופנות הקערה. ניתן לבצע את התהליך בעזרת מערבל מזון ולהשלים את הלישה ביד.

להכנת המילוי:

מגררים את הגבינות והחמאה לקערה על פומפייה בעלת חורים גסים. מתבלים במעט פלפל שחור ומערבבים.

להכנת הקאדה:

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים וכל חלק לעשרה כדורים בגודל שווה. בעזרת מערוך, מרדדים כל כדור לעלה דק. מפזרים על חציו ממלית הגבינה ומשאירים שוליים של כסנטימטר אחד. מקפלים את מחצית העלה הריק על גבי המלית ומהדקים את ההיקף בעזרת האצבעות. משטחים את המאפה בעזרת כף היד.

מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה, ממיסים בה מעט חמאה ומנגבים בעזרת נייר סופג. מניחים כל מאפה על המחבת הלוהטת למשך שתי דקות עד שמתקבלות על פניו צריבות שחומות. הופכים ומזהיבים גם את צדו השני.

הגשה:

מגישים חמים עם כוס תה מתוק או מעט דבש ומתמלאים געגועים “אל ארץ טובה ורחבה, אל ארץ זבת חלב ודבש” ‏(שמות ג’, ח’‏).

תגובות