קאדה גזר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קאדה גזר

מאפה עדין ודק המלא עד להתפקע בגבינה מלוחה. מסורת שנשכחה משלבת ירקות בקאדה לקבלת בצקים רכים יותר ועשירים בטעמם

דרגת קושי: קל
קאדה כורדי מסורתי
דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

את הגזר ניתן, אגב, להחליף גם בקישואים או בתפוחי אדמה טריים ולתבל בהתאם. אנחנו הרשינו לעצמנו להחליף מעט את המילוי בגבינות נמתחות וארומטיות יותר, אך ניתן כמובן להשתמש במילוי הקלאסי והמוכר.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

1 ק”ג קמח
1 כף מלח
1 כפית שטוחה כורכום
1 כוס שמן זית
1 כוס גזר מגורר דק כולל המיץ הניגר ממנו
3/4 1 כוסות מים

למילוי:

500 גרם מוצרלה טרייה
500 גרם קשקבל או גבינת צאן חצי קשה אחרת
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הבצק:

מכינים את הבצק כמו במתכון הבסיס, אלא שבמקום חלק מהנוזלים משתמשים בגזר המגורר ובמיציו. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מים לקבלת בצק גמיש יחסית.

הכנת המילוי:

מגררים את הגבינות לקערה על פומפייה בעלת חורים גסים. מתבלים במעט פלפל שחור ומערבבים.

מכינים את הקאדה כמו שמצוין במתכון הבסיסי ומקפידים להדק היטב את הקצוות. אם יש צורך, מרטיבים את השוליים במעט מים טרם הקיפול כדי שהבצק ייטיב להידבק. מגישים עם מיץ שנשאר מסלט ירקות או עם סלט מים רענן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות