סלט פומלה, שרימפס ואבוקדו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט פומלה, שרימפס ואבוקדו

התאילנדים, אלופי שילוב הטעמים המנוגדים, גילו שפומלה סופגת טעמים מתובלים ומשתלבת נהדר עם חריפות הצ'ילי והג'ינג'ר

4 מנות דרגת קושי: קל
סלט פומלה,  שרימפס ואבוקדו
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 פומלה גדולה, קלופה ומפורקת לבקבוקונים

250 גרם בייבי שרימפס קלופים (אפשר קפואים)

1 אבוקדו בשל (לא רך מדי), פרוס לחצאי עיגולים דקים

3 בצל ירוק שטוף וקצוץ

חופן עלי כוסברה שטופים ומיובשים

צ'ילי אדום טרי פרוס לטבעות (לפי הטעם)

50 גרם קשיו קלוי קצוץ

 

רוטב:

2–3 כפות מיץ ליים או לימון

כף רוטב דגים

2 כפיות סוכר קנים או דקלים

כפית שמן שומשום או אבוקדו

רבע שן שום קצוצה

הוראות הכנה

מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את השרימפס, מוודאים רתיחה לחצי דקה ומסננים. שוטפים היטב במים קרים ומסננים. מעבירים לקרש חיתוך, קוצצים לחתיכות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה בקבוקוני פומלה, פרוסות אבוקדו, בצל ירוק, עלי כוסברה, צ'ילי וקשיו. מנערים בצנצנת את כל חומרי הרוטב, מוזגים על הסלט, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים מיד עם מעט קשיו קצוץ מעל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות