מתכון

אורז חם בקוקוס, הל ופומלה

לפומלה יש גוף, מרקם ועסיס שמשתלבים באופן יוצא דופן עם עושר הטעמים האסיאתיים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
אורז חם בקוקוס, הל ופומלה

רכיבים

לסלט פומלה

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים
  • מקל וניל חצוי
  • 5 תרמיל הל שבורים מעט
  • 1 פומלה גדולה, קלופה ומפורקת לפלחים עדינים
  • 100 גרם גפרורי שקדים מולבנים וקלויים
  • 50 גרם פקאן סיני קצוץ

לאורז

  • כוס אורז עגול, שהושרה במים שעה וסונן
  • 2 פחיות (800 מ"ל) חלב קוקוס (מי קוקוס)
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת לבישול 15%, או חלב
  • רבע כוס סוכר לבן
  • רבע כפית מלח
  • 3 תרמילי הל שבורים

הוראות הכנה

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר, מים, מקל וניל ותרמילי הל. מבשלים 10 דקות על בעבוע עדין ומכבים את האש. שמים בקערה קטנה פלחי פומלה וגפרורי שקדים.

יוצקים את התערובת החמה על הפומלה ומערבבים. מצננים, מכסים ומעבירים ללילה במקרר.

מכינים את האורז: בסיר בינוני מביאים חלב קוקוס, שמנת, סוכר, מלח והל לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אורז ומבשלים על סף רתיחה וללא מכסה כ–15 דקות. במהלך הבישול מערבבים בכף עץ כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. טועמים: אם האורז עדיין קשה מבשלים כמה דקות נוספות. אם האורז סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולערבב.

מוציאים את הקערה עם הפומלה מהמקרר, מוסיפים פקאן סיני קצוץ ומערבבים.

מניחים בקערה אישית 3 כפות גדושות של אורז חם, עורמים כף גדושה מתערובת הפומלה הקרה ומגישים מיד.

תגובות