אורז חם בקוקוס, הל ופומלה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אורז חם בקוקוס, הל ופומלה

לפומלה יש גוף, מרקם ועסיס שמשתלבים באופן יוצא דופן עם עושר הטעמים האסיאתיים

6-8 מנות דרגת קושי: קל
אורז חם בקוקוס, הל ופומלה
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לסלט פומלה:

200 גרם (1 כוס) סוכר

240 מ"ל (1 כוס) מים

מקל וניל חצוי

5 תרמיל הל שבורים מעט

1 פומלה גדולה, קלופה ומפורקת לפלחים עדינים

100 גרם גפרורי שקדים מולבנים וקלויים

50 גרם פקאן סיני קצוץ

 

לאורז:

כוס אורז עגול, שהושרה במים שעה וסונן

2 פחיות (800 מ"ל) חלב קוקוס (מי קוקוס)

250 מ"ל (1 מכל) שמנת לבישול 15%, או חלב

רבע כוס סוכר לבן

רבע כפית מלח

3 תרמילי הל שבורים

הוראות הכנה

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר, מים, מקל וניל ותרמילי הל. מבשלים 10 דקות על בעבוע עדין ומכבים את האש. שמים בקערה קטנה פלחי פומלה וגפרורי שקדים.

יוצקים את התערובת החמה על הפומלה ומערבבים. מצננים, מכסים ומעבירים ללילה במקרר.

מכינים את האורז: בסיר בינוני מביאים חלב קוקוס, שמנת, סוכר, מלח והל לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אורז ומבשלים על סף רתיחה וללא מכסה כ–15 דקות. במהלך הבישול מערבבים בכף עץ כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. טועמים: אם האורז עדיין קשה מבשלים כמה דקות נוספות. אם האורז סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולערבב.

מוציאים את הקערה עם הפומלה מהמקרר, מוסיפים פקאן סיני קצוץ ומערבבים.

מניחים בקערה אישית 3 כפות גדושות של אורז חם, עורמים כף גדושה מתערובת הפומלה הקרה ומגישים מיד.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות