מרק בשר וגריסי פנינה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק בשר וגריסי פנינה

6 מנות דרגת קושי: קל
מרק בשר וגריסי פנינה
לימור לניאדו תירו

אפשר גם לבשל גריסי פנינה באותו אופן שמבשלים אורז לריזוטו או לפילאף הטורקי: טכניקת הבישול־אידוי מחוללת בהם פלאים והם יוצאים פחות דייסתיים מהאורז. יש להקפיד למעט בערבוב בזמן שהם מתבשלים, כדי לשלוט בשחרור החומר המסמיך, ויש למזוג את נוזלי בישול הריזוטו באופן הדרגתי ורק עד שהגריסים יתרככו.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 כפות שמן זית

700 גרם אונטר־ריב או שפיץ־שייטל, קצוץ לקוביות קטנות

2 כרישות שטופות ופרוסות לחצאי עיגולים דקים

2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

4 ענפי סלרי קצוצים

3 עגבניות קצוצות

3 שיני שום קצוצות

3 עלי דפנה

צרור תימין קשור בחוט

כפית וחצי מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית קימל

ליטר ורבע מים רותחים

תפוח אדמה קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

שליש כוס גריסי פנינה

הוראות הכנה

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול ומטגנים את קוביות הבשר עד השחמה. מעבירים לקערה. מוזגים 2 כפות שמן זית לאותו סיר ומטגנים כרישה, גזר וסלרי עד התרככות, מוסיפים את הבשר, כולל הנוזלים שבקערה, עגבניות, שום ותבלינים ומטגנים 2 דקות. מוזגים מים, מרתיחים, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין שעה.

מוסיפים קוביות תפו"א וגריסי פנינה ומבשלים עוד 40 דקות. לפני ההגשה מתקנים תיבול ומוסיפים מים, מלח, פלפל שחור או קימל במידת הצורך.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות