סלט גריסי פנינה וזיתים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט גריסי פנינה וזיתים

סלט שמח ומרענן, עם טעמים דומיננטיים של זיתים, צלפים וגרידת לימון. מעולה כמנה עיקרית, כחלק ממזנון או מארוחה קלה

6 מנות דרגת קושי: קל
סלט גריסי פנינה וזיתים
לימור לניאדו תירוש

אפשר גם לבשל גריסי פנינה באותו אופן שמבשלים אורז לריזוטו או לפילאף הטורקי: טכניקת הבישול־אידוי מחוללת בהם פלאים והם יוצאים פחות דייסתיים מהאורז. יש להקפיד למעט בערבוב בזמן שהם מתבשלים, כדי לשלוט בשחרור החומר המסמיך, ויש למזוג את נוזלי בישול הריזוטו באופן הדרגתי ורק עד שהגריסים יתרככו.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

כוס גריסי פנינה

4 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

3 שיני שום קצוצות

15 זיתי קלמטה מגולענים ופרוסים לעיגולים

15 זיתים ירוקים גדולים ומשובחים, מגולענים ופרוסים לעיגולים

3 כפות צלפים מסוננים

בצל אדום גדול, קלוף, חצוי ופרוס לחצאי עיגולים

חצי סלסילת עגבניות שרי שטופות וחצויות (אפשר בצבעים)

2 כפות מיץ לימון

גרידת לימון

חופן עלי בזיליקום

הוראות הכנה

מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את גריסי הפנינה ומבשלים 30-25 דקות, עד התרככות (היזהרו מבישול יתר). מסננים במסננת דקה. שוטפים במים קרים ומסננים מעודפי מים.

מחממים ווק או מחבת רחבה על אש גבוהה, מוזגים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הגריסים, מטגנים תוך ערבוב שלוש דקות, ממליחים ומפלפלים. מעבירים לקערה גדולה. מוזגים לאותו ווק 2 כפות שמן זית ומטגנים על להבה גבוהה, תוך ערבוב, שום, את שני סוגי הזיתים, צלפים ובצל למשך דקה, מוסיפים עגבניות ומקפיצים קלות במשך 2-1 דקות.

מוסיפים את תכולת הווק לקערה עם הגריסים, מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון ועלי בזיליקום. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות