מתכון

גראטן כרובית עם בייקון ופנקו

שילוב הטעמים בין הכרובית לשמנת יחד עם ריח הבייקון המעושן מפיקים חוויה קולינרית מהמשובחות שיש

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גראטן כרובית עם בייקון ופנקו
צילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות

 אפשר להגיש כתוספת למנה בשרית או כחלק מאירוח מזנון

רכיבים

  • 1 כרובית גדולה (1.2 קילו), שטופה ומפורקת לפרחים גדולים
  • 1 כפית מלח גס
  • 4 ביצים
  • מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
  • 50 גרם גבינת אמנטל או גרוייר מגוררת
  • כוס פירורי פנקו
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 50 גרם בייקון קצוץ לקוביות קטנטנות
  • 2 כפות פרמזן מגורר

הוראות הכנה

מרתיחים מים וכפית מלח גס בסיר גדול, מוסיפים את פרחי הכרובית, ומבשלים לא מכוסה 10 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות, מוציאים את פרחי הכרובית עם כף מחוררת לתבנית צלייה מלבנית. מנגבים עודפי מים. טורפים בקערה ביצים, שמנת מתוקה, גבינת אמנטל, פנקו ותבלינים, עד קבלת תערובת חלקה. מוזגים על פרחי הכרובית, מפזרים בייקון ופרמזן וצולים שעה. אוכלים חם מאוד.

תגובות