מתכון

עוגת תפוחים בקלבדוס עם קרמבל פקאן

סאני דרעי, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סאני דרעי, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית אינגלש קייק סטנדרטית
בחושה תפוחים בקלבדוס עם קרמבל פקאן

רכיבים

  • 115 גר'- חמאה
  • 240 גר'- סוכר
  • 80 גר'- ביצים
  • מעט תמצית וניל
  • 112 גר'- שמנת מתוקה
  • 200 גר'- קמח
  • 1 גר'- אבקת אפיה
  • 1 גר'- סודה לשתיה
  • 1 גר'- מלח
  • 1 גר'- אגוז מוסקט
  • 1 גר'- קינמון טחון

תפוחים בקלבדוס

  • 2 יח' תפוח ירוק סמית
  • 50 גר'- סוכר
  • 5 גר'- מיץ לימון
  • 20 גר'- מים
  • 25 גר'- קלבדוס

קרמבל פקאן

  • 60 גר'- חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 30 גר'- סוכר חום דמררה
  • 75 גר'- קמח לבן
  • 35 גר'- פקאן קצוץ גס

הוראות הכנה

מקציפים יחד במיקסר הגדול את הסוכר והחמאה, מוסיפים בהדרגתיות את הביצים ולאחר מכן את השמנת. מוסיפים את כל היבשים ומעבירים לתבנית משומנת.

לתפוחים בקלבדוס:

מקלפים את התפוחים ומחלקים אותם ל8. שמים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש נמוכה במשל 10 דק' בערך עד שהתפוחים מתרכחים.

מקררים ומחלקים לכל אורך העוגה.

לקרמבל פקאן:

מניחים את כל החומרים יחד בקערת המיקסר עם הוו גיטרה ומעבדים על מהירות נמוכה עד שהמסה נהיית מעט חולית ואחידה (שימו לב לא לעבד יותר מידי זה צריך להישאר פירורים). מפזרים אתה הקרמבל על העוגה ואופים יחד את הכל על 170 מעלות כ35-45 דק'.

תגובות