עוגת פרג בחושה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת פרג בחושה

תבנית עגולה גבוהה בקוטר 20 ס"מ או מרובעת בגודל 20X30 ס"מ דרגת קושי: קל
עוגת פרג בחושה
מתן שופן

כילד, זו היתה אחת האהובות עלי. לצערי אמי אינה אופה את העוגה זה זמן רב, והמתכון המקורי לא נמצא. אך אל דאגה – בתום תהליך שחזור שארך שבוע וכלל אפיות חוזרות ונשנות הושגה תוצאה מספקת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 2

רכיבים

4 ביצים בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר
2 כוסות קמח לבן
1/4 כוס חלב
100 גרם חמאה רכה
בטמפרטורת החדר
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
מיץ מ-1 לימון סחוט
גרידה מ-1 לימון
4 כפות פרג טחון טרי

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים היטב את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר מאוד. מוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת אחידה. משמנים קלות את התבנית, ויוצקים פנימה את התערובת. מכניסים לתנור החם ואופים לפחות 45 דקות או עד שהעוגה עוברת בהצלחה את מבחן הקיסם (נועצים קיסם, ואם הוא יוצא נקי – העוגה מוכנה).
העוגה מאוזנת מאוד במתיקותה, ואם אתם מעוניינים בתוצאה מתוקה ולחה יותר, מומלץ ל"השקות" את העוגה עם סיום האפייה בסירופ סוכר (מבשלים בסיר קטן חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר, עד שהסוכר יימס לחלוטין). ניתן גם לצפות את העוגה בגנאש שוקולד מריר (מבשלים 100 גרם שוקולד מריר ו–250 מ"ל שמנת מתוקה עד המסה, ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה בסיום האפייה).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות