סלט סלמון ותפוז דם ברוטב פרג־ג'ינג'ר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט סלמון ותפוז דם ברוטב פרג־ג'ינג'ר

2-4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט סלמון ותפוז דם ברוטב פרג־ג'ינג'ר
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

300 גרם פילה סלמון

1 תפוז דם (או רגיל)
1 באקצ'וי
כ-25 עלי רוקט
 

לרוטב:

2 כפות פרג טחון טרי
1 כף שמן זית
מיץ מ-1 לימון סחוט
גרידה מ-1 לימון
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

עוטפים את פילה הדג בנייר פרגמנט ומניחים בכלי אידוי לרבע שעה (אפשר פחות, שכן הרוטב העשיר בחומציות כובש אותו ממילא). לאחר מכן מניחים לו להתקרר מעט בצד. קולפים את תפוז הדם, מפרידים לפלחים ומקלפים אותם מקליפתם הדקה ככל שניתן. שוטפים היטב את הבאקצ'וי, ומפרקים לעלים. מומלץ להשתמש בעלים הפנימיים הקטנים יותר ובחלק הירוק יותר של העלים הגדולים. חותכים גס מאוד, ומניחים בקערה. שוטפים היטב את עלי הרוקט, ומוסיפים לקערה.
הכנת הרוטב: מכניסים את כל המצרכים לצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך (הטעם צריך להיות עז). מפרקים עם הידיים את הדג המאודה לחתיכות גדולות (ללא העור), ומסדרים בקערה. מניחים גם את פלחי תפוז הדם ויוצקים מעל הכל את הרוטב. ניתן לקשט עם גרידת לימון נוספת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות