קציצות טלה ברוטב פרג - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות טלה ברוטב פרג

4 סועדים/ 18 קציצות דרגת קושי: קל
דודו בכר

להכנת הרוטב בחרתי להשתמש בנוזל קוקוס (מי קוקוס) בעל אחוז נמוך של שומן (5%–7%). הפרג שבמתכון עשיר מספיק בשומן ומתפקד גם כמסמיך, ולכן אין
צורך בקרם קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקציצות :

1 בצל לבן יבש
1 כף שמן זית
1/2 ק"ג בשר טלה טחון
20 עלי בזיליקום תאילנדי
(או טרגון או בזיליקום רגיל)
כ-20 גבעולי כוסברה
2 שיני שום, קלופות
1 תפוח אדמה קטן
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
קורט מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

2 בצלי שאלוט
1/2 כף קארי הודי
1/4 פלפל ירוק חריף (אופציונלי), קצוץ דק
1 כף סויה
1 פחית נוזל קוקוס
1/2 2 כפות פרג טחון טרי
2–3 תפוחי אדמה

הוראות הכנה

תבשיל קציצות ותפוח אדמה
מתן שופן

הכנת הקציצות: קולפים את הבצל, וחותכים דק. מחממים את שמן הזית על אש בינונית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל, ומטגנים קלות כ-5 דקות (עד שהוא הופך לשקוף ומזהיב מעט). מעבירים את הבצל לקערה, ומניחים את הסיר בצד (אין צורך לשטוף, נבשל בו בהמשך את התבשיל). מוסיפים לקערה את בשר הטלה הטחון. קוצצים דק (ידנית או במעבד מזון) את הבזיליקום התאילנדי, הכוסברה והשום, ומוסיפים לקערה. קולפים את תפוח האדמה, ומגררים אותו פנימה. מוסיפים את התבלינים, ולשים היטב את התערובת כ-5 דקות.
הכנת הרוטב: קולפים את השאלוטס, וקוצצים דק. מחממים את הסיר שהשתמשנו בו קודם על אש בינונית, ומוסיפים את השאלוטס. לאחר כדקה מוסיפים את הקארי ההודי והפלפל הירוק הקצוץ. מערבבים ולאחר כדקה נוספת מוסיפים את הסויה. מערבבים שוב, ולאחר שהסויה "נספגת" בשאלוטס, מוסיפים את נוזל הקוקוס ולאחר מכן את הפרג. מערבבים.
הרכבה: קורצים מתערובת הבשר כדורים בגודל ביצה, ומניחים בסיר. מוסיפים מים כך שיגיעו לחצי מגובה הקציצות. מנמיכים את האש, ומכסים. מבשלים כ-1/2 שעה. בינתיים, קולפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות (כ-3 סמ"ר). מסירים את המכסה, מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד 40 דקות לפחות (או עד שהנוזלים יצטמצמו והרוטב יסמיך). בשלב הזה חשוב לבשל על האש הקטנה ביותר. מגישים חם לצד אורז לבן נקי. אפשר גם לעטר עם עלי בזיליקום טריים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות