לינזר טורט ששווה כל דקת התעסקות במטבח - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יום הפאי הבינלאומי לינזר טורט ששווה כל דקת התעסקות במטבח

כן, התמודדות עם בצק דביק של לינזר טורט היא לא פשוטה. אבל התוצאה - בצק מבושם ופריך, שיחד עם מלית פטל טרי ומסקרפונה, מצדיקה את כל ההשקעה

דרגת קושי: בינוני
לינזר טורט עם פטל טרי ומסקרפונה
רות אופק, שמח במטבח

אני לא ממש זוכרת את היום בו התחלתי לעקוב אחרי חשבון האינסטגרם של דיאגו לוזאנו, שף-קונדיטור מברזיל, שנחשב בין המוכרים והמובילים בעולם בתחום, אבל מה שאני כן יכולה לומר זה שחשבון האינסטגרם שלו הוא מהחביבים עליי ביותר. פעם, לפני עידן הרשתות החברתיות והאינסטגרם - היה צריך לטוס לחו"ל, לחפש, ורק אז אולי להצליח ולהיכנס אל מאחורי הקלעים של קונדיטוריות עילית, הכל כדי לקבל השראה. היום, בעידן הטכנולוגיה המתקדמת והרבה בזכות הרשתות החברתיות, אפשר פשוט להיכנס לחשבונות אינסטגרם שונים ולהתעדכן בקליק בכל הטרנדים החמים. הטכנולוגיה כל כך מתקדמת, שנדמה לי כי עוד רגע גם הטעמים יוכלו לעבור דרך המסך. לאחרונה, לוזאנו הגיע ארצה כדי להעביר כיתת אומן והמתכון הבא, לליזנר טורט, לקוח מתוכה. זהו ליזנר טורט עם מרקם מיוחד, שנותן להגדרה "פריכות" משמעות חדשה. את מלית הפטל ושוקולד החלב במתכון המקורי של לוזאנו החלפתי בפטל וגבינת מסקרפונה, שלדעתי הולמת יותר הלינזר וערֵבה יותר לחך המקומי.

 

12תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

לבצק לינזר:

50 גרם סוכר

280 גרם חמאה רכה

60 גרם חלמונים מבושלים (כן, זו לא טעות)

8 גרם אבקת קינמון

12 גרם רום בהיר

2 גרם מלח

50 גרם אבקת שקדים

300 גרם קמח

2 גרם אבקת אפייה


למלית פטל ומסקרפונה:

130 גרם סוכר

40 גרם חמאה

40 גרם אבקת שקדים

180 גרם ביצים

200 גרם מחית פטל

140 גרם שמנת מתוקה

60 גרם ליקר פטל


לקרם המסקרפונה:

150  גרם שמנת מתוקה

100 גרם מסקרפונה רכה

2 כפות אבקת סוכר

כפית תמצית וניל אמיתית


לקישוט:

פטל טרי או תותים טריים

אבקת סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מעבירים במסננת דקה חלמונים מבושלים.

במיקסר, מקציפים את החמאה, הסוכר והחלמונים המבושלים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק.

עוטפים את הבצק שנוצר בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מוציאים מהמקרר, מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית אפייה בקוטר 18 ס"מ.

מהדקים מעל בשכבה כפולה של ניילון נצמד (אל חשש, הוא לא יימס באפייה) ומניחים בפנים שקית גרגירי חומוס כמשקולת.

בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, אופים למשך 20-25 דקות עד הזהבה.

מוציאים את המשקולת, מסירים את הניילון הנצמד ומצננים.

קורצים פיסות משאריות הבצק שנשארות ואופים אותן בנפרד במשך 15 דקות, ליצירת שטרויזל.

הכנת מלית הפטל:

בבלנדר, מערבבים את כל המרכיבים.

שופכים את מרכיבי המלית על הטארט המצונן ואופים יחד בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות למשך 20 דקות.

הכנת קרם המסקרפונה:

מקציפים היטב את כל חומרי הקרם ומעבירים לשקית זילוף .

ההרכבה:

מניחים מעל הטארט פטל או תותים טריים, מזלפים מעט קרם מסקרפונה מעל ומפזרים מהשטרויזל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות