יום הפאי הבינלאומי

לינזר טורט ששווה כל דקת התעסקות במטבח

כן, התמודדות עם בצק דביק של לינזר טורט היא לא פשוטה. אבל התוצאה - בצק מבושם ופריך, שיחד עם מלית פטל טרי ומסקרפונה, מצדיקה את כל ההשקעה

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לינזר טורט עם פטל טרי ומסקרפונה
צילום: רות אופק, שמח במטבח
קרן קדוש
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני

אני לא ממש זוכרת את היום בו התחלתי לעקוב אחרי חשבון האינסטגרם של דיאגו לוזאנו, שף-קונדיטור מברזיל, שנחשב בין המוכרים והמובילים בעולם בתחום, אבל מה שאני כן יכולה לומר זה שחשבון האינסטגרם שלו הוא מהחביבים עליי ביותר. פעם, לפני עידן הרשתות החברתיות והאינסטגרם - היה צריך לטוס לחו"ל, לחפש, ורק אז אולי להצליח ולהיכנס אל מאחורי הקלעים של קונדיטוריות עילית, הכל כדי לקבל השראה. היום, בעידן הטכנולוגיה המתקדמת והרבה בזכות הרשתות החברתיות, אפשר פשוט להיכנס לחשבונות אינסטגרם שונים ולהתעדכן בקליק בכל הטרנדים החמים. הטכנולוגיה כל כך מתקדמת, שנדמה לי כי עוד רגע גם הטעמים יוכלו לעבור דרך המסך. לאחרונה, לוזאנו הגיע ארצה כדי להעביר כיתת אומן והמתכון הבא, לליזנר טורט, לקוח מתוכה. זהו ליזנר טורט עם מרקם מיוחד, שנותן להגדרה "פריכות" משמעות חדשה. את מלית הפטל ושוקולד החלב במתכון המקורי של לוזאנו החלפתי בפטל וגבינת מסקרפונה, שלדעתי הולמת יותר הלינזר וערֵבה יותר לחך המקומי.

רכיבים

לבצק לינזר:

  • 50 גרם סוכר
  • 280 גרם חמאה רכה
  • 60 גרם חלמונים מבושלים (כן, זו לא טעות)
  • 8 גרם אבקת קינמון
  • 12 גרם רום בהיר
  • 2 גרם מלח
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 300 גרם קמח
  • 2 גרם אבקת אפייה

למלית פטל ומסקרפונה:

  • 130 גרם סוכר
  • 40 גרם חמאה
  • 40 גרם אבקת שקדים
  • 180 גרם ביצים
  • 200 גרם מחית פטל
  • 140 גרם שמנת מתוקה
  • 60 גרם ליקר פטל

לקרם המסקרפונה:

  • 150  גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם מסקרפונה רכה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל אמיתית

לקישוט:

  • פטל טרי או תותים טריים
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מעבירים במסננת דקה חלמונים מבושלים.

במיקסר, מקציפים את החמאה, הסוכר והחלמונים המבושלים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק.

עוטפים את הבצק שנוצר בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מוציאים מהמקרר, מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית אפייה בקוטר 18 ס"מ.

מהדקים מעל בשכבה כפולה של ניילון נצמד (אל חשש, הוא לא יימס באפייה) ומניחים בפנים שקית גרגירי חומוס כמשקולת.

בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, אופים למשך 20-25 דקות עד הזהבה.

מוציאים את המשקולת, מסירים את הניילון הנצמד ומצננים.

קורצים פיסות משאריות הבצק שנשארות ואופים אותן בנפרד במשך 15 דקות, ליצירת שטרויזל.

הכנת מלית הפטל:

בבלנדר, מערבבים את כל המרכיבים.

שופכים את מרכיבי המלית על הטארט המצונן ואופים יחד בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות למשך 20 דקות.

הכנת קרם המסקרפונה:

מקציפים היטב את כל חומרי הקרם ומעבירים לשקית זילוף .

ההרכבה:

מניחים מעל הטארט פטל או תותים טריים, מזלפים מעט קרם מסקרפונה מעל ומפזרים מהשטרויזל.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות