קוסקוס של דודה מלכה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קוסקוס של דודה מלכה

המתכון באדיבות דודתי, דדה מלכה, ובת דודתי, תמר מלכה, שבנדיבותן ובחום לבן שמחו מאוד להעביר לי את המתכון המשפחתי

6-8 סועדים דרגת קושי: קל
קוסקוס הכנה
מתן שופן

להכנת קוסקוס ביתי יש צורך בסיר קוסקוסייר (סיר שמעליו מולבש כלי אידוי, אפשר לרכוש בכל חנות כלים), מסננת לקוסקוס (נפה רשת ברזל עם חורים יחסית גדולים) וקערה גדולה ועמוקה (קוטר של 36 ס"מ לפחות). אפשר להכין את הקוסקוס באידוי מעל מים רותחים או מעל המרק שאתו מגישים את הקוסקוס.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 ק"ג סולת

3/4 כוס שמן קנולה

1 כף מלח

50 גרם חמאה מזוקקת (אופציונלי)

הוראות הכנה

מניחים את הסולת בקערה עמוקה ורחבה. יוצקים מעל את השמן ומפזרים את המלח. בעזרת הידיים, מערבבים היטב את המצרכים. יוצקים 3/4 כוס מים (180 מ"ל) בהדרגה תוך כדי ערבוב בידיים. ממשיכים לערבב עם הידיים, וחשוב למולל ולפורר את כל הגושים שנוצרים. מניחים לתערובת לנוח כרבע שעה ולאחר מכן מעבירים אותה במסננת הקוסקוס: מניחים את התערובת במסננת, ובעזרת היד ובתנועות מעגליות "דוחפים" את התערובת דרך המסננת כדי לפורר את כל הגושים שנוצרו. ממלאים את הסיר בליטר וחצי מים לפחות ומביאים לרתיחה. מעבירים את תערובת הסולת לכלי האידוי ומכסים. מאדים במשך כחצי שעה. לאחר חצי שעה הופכים את כלי האידוי לתוך הקערה הרחבה (כך שהחורים כלפי מעלה) ויוצקים עליו כוס וחצי (360 מ"ל) מים. מרימים את הכלי, ובעזרת כף מחוררת מערבבים היטב את התערובת עם המים. מניחים בצד את התערובת למנוחה של 45 דקות. לאחר המנוחה מערבבים שוב עם הידיים, ממוללים ומפוררים את כל הגושים. מביאים שוב את המים בסיר לרתיחה, מניחים את התערובת בכלי האידוי, מניחים בסיר, מכסים ומאדים שעה. בשלב הזה יש מי שנוהגים לפזר מעל התערובת חמאה, חמאה מזוקקת או שומן צמחי, אך אין זו חובה. לאחר שעה הופכים את כלי האידוי שוב לקערה (החורים כלפי מעלה) ויוצקים עליו שתי כוסות מים. מסירים את כלי האידוי, מערבבים היטב. מניחים בצד כדי שהתערובת תתקרר, ולאחר מכן מעבירים אותה שוב דרך המסננת כדי שהקוסקוס יהיה אוורירי ודק.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות