קציצות דגים כמו של אמא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות דגים כמו של אמא

נהוג להגיש את הקציצות האלה יחד עם הקוסקוס ומרק הדגים, אבל הן נפלאות גם כמילוי לכריך יחד עם ממרח חריף, לימונים ופטרוזיליה טרייה

18 יחידות דרגת קושי: קל
דודו בכר
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 6

רכיבים

1/2 צרור פטרוזיליה שטופה

1 בצל לבן, קלוף

2–3 שיני שום

2 פילטים (כ–220 גרם) של דניס, ללא העור

2 פילטים (כ–450 גרם) של מוסר, ללא העור

1/4 בגט יבש

1 ביצה

1 כף שמן זית

קורט מלח ופלפל שחור

שמן קנולה לטיגון

 

לרוטב:

4 כפות שמן קנולה

1 עגבנייה

100 גרם (יחידה קטנה) רסק עגבניות

1 שום כתוש

1 כוס מים

קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

טוחנים דק את הפטרוזיליה, הבצל והשום, ומעבירים לקערה. טוחנים דק פילה אחד של דניס ופילה אחד של מוסר, ומעבירים לקערה. את שני הפילטים הנותרים קוצצים דק ידנית עם סכין ומעבירים לקערה. מכניסים את הבגט היבש (אפשר לייבש בתנור כעשר דקות בחום של 130 מעלות) לקערה עם מים, ומשרים כעשר דקות. מוציאים מהמים, סוחטים היטב ומעבירים לקערה יחד עם שאר המצרכים (ביצה, שמן זית, מלח ופלפל שחור). מערבבים ולשים היטב את כל המצרכים.

הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן על אש בינונית ומגרדים פנימה עגבנייה. מוסיפים את שאר המצרכים (רסק עגבניות, שום כתוש, מים, מלח ופלפל) ומערבבים. מנמיכים את האש ומכסים.

בינתיים עוברים לטיגון הקציצות. קורצים מהתערובת 18 כדורים ומשטחים אותם מעט (מעין מיני המבורגרים). מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת. כאשר השמן חם, מטגנים את הקציצות בסבבים (כחמש קציצות בכל פעם) משני הצדדים עד הזהבה (שתיים־שלוש דקות מכל צד) ומעבירים לסיר עם הרוטב. ממשיכים בבישול הקציצות ברוטב 20 דקות לפחות.

קציצות דגים
מתן שופן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות