מתכון |

קציצות דגים כמו של אמא

נהוג להגיש את הקציצות האלה יחד עם הקוסקוס ומרק הדגים, אבל הן נפלאות גם כמילוי לכריך יחד עם ממרח חריף, לימונים ופטרוזיליה טרייה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:18 יחידות
קרדיט: דודו בכר

רכיבים

  • 1/2 צרור פטרוזיליה שטופה

  • 1 בצל לבן, קלוף

  • 2–3 שיני שום

  • 2 פילטים (כ–220 גרם) של דניס, ללא העור

  • 2 פילטים (כ–450 גרם) של מוסר, ללא העור

  • 1/4 בגט יבש

  • 1 ביצה

  • 1 כף שמן זית

  • קורט מלח ופלפל שחור

  • שמן קנולה לטיגון

לרוטב

  • 4 כפות שמן קנולה

  • 1 עגבנייה

  • 100 גרם (יחידה קטנה) רסק עגבניות

  • 1 שום כתוש

  • 1 כוס מים

  • קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

טוחנים דק את הפטרוזיליה, הבצל והשום, ומעבירים לקערה. טוחנים דק פילה אחד של דניס ופילה אחד של מוסר, ומעבירים לקערה. את שני הפילטים הנותרים קוצצים דק ידנית עם סכין ומעבירים לקערה. מכניסים את הבגט היבש (אפשר לייבש בתנור כעשר דקות בחום של 130 מעלות) לקערה עם מים, ומשרים כעשר דקות. מוציאים מהמים, סוחטים היטב ומעבירים לקערה יחד עם שאר המצרכים (ביצה, שמן זית, מלח ופלפל שחור). מערבבים ולשים היטב את כל המצרכים.

הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן על אש בינונית ומגרדים פנימה עגבנייה. מוסיפים את שאר המצרכים (רסק עגבניות, שום כתוש, מים, מלח ופלפל) ומערבבים. מנמיכים את האש ומכסים.

בינתיים עוברים לטיגון הקציצות. קורצים מהתערובת 18 כדורים ומשטחים אותם מעט (מעין מיני המבורגרים). מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת. כאשר השמן חם, מטגנים את הקציצות בסבבים (כחמש קציצות בכל פעם) משני הצדדים עד הזהבה (שתיים־שלוש דקות מכל צד) ומעבירים לסיר עם הרוטב. ממשיכים בבישול הקציצות ברוטב 20 דקות לפחות.

צילום: מתן שופן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ