מרק דגים לקוסקוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק דגים לקוסקוס

מתכון באדיבות סבתי תבדל"א, שלמדה להכין מידידה הרוקח בפריז, שהיה לדבריה מעריץ של המטבח התוניסאי. הדגש העיקרי שלה הוא לא לוותר על הלפת במתכון

6-8 סועדים דרגת קושי: קל
מרק דגים לקוסקוס
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 בצל לבן, קלוף

1 כף שמן קנולה

2 גבעולי סלרי אמריקאי, שטופים היטב

1 כף פפריקה בשמן

100 גרם (יחידה קטנה) רסק עגבניות

1 עגבנייה

1 כף גדושה הריסה

2 ליטר מים

2 ראשי דג, חצויים

2 לפתות

4 תפוחי אדמה

1 דג במשקל כ–1.3 ק"ג, פרוס לפרוסות (במקרה הנוכחי, בורי)

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קוצצים את הבצל. מחממים את השמן בסיר עמוק על אש בינונית ומטגנים קלות את הבצל עד שהוא נהפך לשקוף. חותכים גס את גבעולי הסלרי ומוסיפים לסיר. מערבבים מעט ומוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות וההריסה. מגרדים פנימה את העגבנייה ומערבבים היטב. מוסיפים שפע מים (שני ליטרים לפחות), מביאים לרתיחה עדינה, מכניסים את ראשי הדג, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול כשעה. מסירים את ראשי הדג וממשיכים בבישול עוד כשעה על אש קטנה ללא כיסוי כדי שהמרק יצטמצם ויסמיך מעט. קולפים את הלפתות וחוצים לחצי. פורסים כל חצי לרבעים. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לחצאים. מוסיפים את תפוחי האדמה והלפתות למרק. ממשיכים בבישול עוד כחצי שעה, או עד שהלפתות ותפוחי האדמה מתרככים. לפני ההגשה, מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומבשלים כעשר דקות על אש קטנה (כדי שהפרוסות לא יתייבשו).

מגישים את המרק בקערה אישית לכל סועד לצד קוסקוס המוגש בצלחת עמוקה אישית וקציצות דגים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות