מתכון

מרק דגים לקוסקוס

מתכון באדיבות סבתי תבדל"א, שלמדה להכין מידידה הרוקח בפריז, שהיה לדבריה מעריץ של המטבח התוניסאי. הדגש העיקרי שלה הוא לא לוותר על הלפת במתכון

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 סועדים
מרק דגים לקוסקוס

רכיבים

  • 1 בצל לבן, קלוף
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי, שטופים היטב
  • 1 כף פפריקה בשמן
  • 100 גרם (יחידה קטנה) רסק עגבניות
  • 1 עגבנייה
  • 1 כף גדושה הריסה
  • 2 ליטר מים
  • 2 ראשי דג, חצויים
  • 2 לפתות
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 דג במשקל כ–1.3 ק"ג, פרוס לפרוסות (במקרה הנוכחי, בורי)
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קוצצים את הבצל. מחממים את השמן בסיר עמוק על אש בינונית ומטגנים קלות את הבצל עד שהוא נהפך לשקוף. חותכים גס את גבעולי הסלרי ומוסיפים לסיר. מערבבים מעט ומוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות וההריסה. מגרדים פנימה את העגבנייה ומערבבים היטב. מוסיפים שפע מים (שני ליטרים לפחות), מביאים לרתיחה עדינה, מכניסים את ראשי הדג, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול כשעה. מסירים את ראשי הדג וממשיכים בבישול עוד כשעה על אש קטנה ללא כיסוי כדי שהמרק יצטמצם ויסמיך מעט. קולפים את הלפתות וחוצים לחצי. פורסים כל חצי לרבעים. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לחצאים. מוסיפים את תפוחי האדמה והלפתות למרק. ממשיכים בבישול עוד כחצי שעה, או עד שהלפתות ותפוחי האדמה מתרככים. לפני ההגשה, מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומבשלים כעשר דקות על אש קטנה (כדי שהפרוסות לא יתייבשו).

מגישים את המרק בקערה אישית לכל סועד לצד קוסקוס המוגש בצלחת עמוקה אישית וקציצות דגים.

תגובות