מתוק המלוח: אקלר ממולא במוס סלמון

כשהמתוק פוגש את המלוח הפה מתמלא בטעמים עוצמתיים, לכן הגיע הזמן לפתוח את הראש, להכין אקלר ולמלא אותו במוס סלמון ולקבל מנה ראשונה נהדרת. אל תחמיצו

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אקלייר ממולא במוס סלמון
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל

בשנים האחרונות האהבה שלי לניגודים והפכים נכנסה גם למטבח. בצרפת נחשפתי לקרואסונים מושחתים, מתקתקים וחמאתיים ממולאים בז'מבון. בספרד, במסעדות הטאפאס, מצאתי שילובי גבינות וריבות המחזקים טעמים אחד של השני. לא מן הנמנע שכל אלה יגיעו גם אל הקונדיטוריה. ואכן טרנד הקונדיטורים המנסים לפצח קינוחים המשלבים בתוכם מלוח אשר לא מתחבא, אלא דומיננטי ועדיין מצליח להעצים את המתוק, הגיע בשיא עוצמתו.

תמיד אהבתי לקחת את העוגות הקלאסיות המוכרות ולהפוך את המתוק והמוכר למלוח מרגש. את הכנאפה המוכר עם שערות הקדאיף המתוקות למלא בגבינות מלוחות. לקחת קרואסון ולהכניס לתוכו גבינת עזים ודבש ולתת לטוסטר לחבר בין הטעמים. להוסיף פירות מתוקים עם אגוזים מקורמלים לסלטים מלוחים ולמלא פחזניות במוס סלמון או מוס רוקפור. האמינו לי, כשהמתוק פוגש את המלוח הפה מתמלא בטעמים מדהימים. המתוק מעצים את המלוח והמלוח מעצים את המתוק.

רכיבים

לבצק:

  • 1/2 כוס מים

  • 1/2 כוס חלב

  • 100 גרם חמאה

  • כפית סוכר

  • קורט מלח

  • 4 ביצים

למוס סלמון:

  • 400 גרם סלמון
  • 100 גרם חמאה
  • גרידה מרבע לימון
  • כמה טיפות מיץ לימון
  • 400 גרם מסקרפונה
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מחממים בסיר קטן את החמאה, המים והחלב עד לשילובם יחד וקבלת תערובת אחידה. מגבירים את הלהבה ומרתיחים. 

מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים באינטנסיביות עד שהבצק הופך לחלק. 

מחזירים לאש וממשיכים לערבב עד שנוצר כדור. מסירים מהאש ומצננים כ-10 דקות. 

מעבירים לקערת מערבל, מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד שהיא נטמעת, כך עושים עם יתר הביצים. מערבלים עד שהעיסה אחידה ומבריקה. 

מעבירים את הבצק לשקית זילוף גדולה עם צנתר חלק גדול. 

מזליפים פסים על נייר אפייה בתבנית תנור במרווחים של כ-3 ס"מ. 

מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים 25 דקות. 

מצננים על רשת מתכת.

הכנת המוס:

מעבדים את הסלמון, החמאה והלימון במעבד מזון ומוסיפים בהדרגה מסקרפונה ושמנת מלח ופלפל לפי הטעם.

מעבירים לשקית זילוף.

הרכבה:

חוצים את האקלייר באמצע וממלאים במוס הסלמון ומכסים בחצי השני.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ