מתוק המלוח: אקלר ממולא במוס סלמון

כשהמתוק פוגש את המלוח הפה מתמלא בטעמים עוצמתיים, לכן הגיע הזמן לפתוח את הראש, להכין אקלר ולמלא אותו במוס סלמון ולקבל מנה ראשונה נהדרת. אל תחמיצו

קרן קדוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אקלייר ממולא במוס סלמון
אקלייר ממולא במוס סלמוןצילום: גל זהבי
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

בשנים האחרונות האהבה שלי לניגודים והפכים נכנסה גם למטבח. בצרפת נחשפתי לקרואסונים מושחתים, מתקתקים וחמאתיים ממולאים בז'מבון. בספרד, במסעדות הטאפאס, מצאתי שילובי גבינות וריבות המחזקים טעמים אחד של השני. לא מן הנמנע שכל אלה יגיעו גם אל הקונדיטוריה. ואכן טרנד הקונדיטורים המנסים לפצח קינוחים המשלבים בתוכם מלוח אשר לא מתחבא, אלא דומיננטי ועדיין מצליח להעצים את המתוק, הגיע בשיא עוצמתו.

תמיד אהבתי לקחת את העוגות הקלאסיות המוכרות ולהפוך את המתוק והמוכר למלוח מרגש. את הכנאפה המוכר עם שערות הקדאיף המתוקות למלא בגבינות מלוחות. לקחת קרואסון ולהכניס לתוכו גבינת עזים ודבש ולתת לטוסטר לחבר בין הטעמים. להוסיף פירות מתוקים עם אגוזים מקורמלים לסלטים מלוחים ולמלא פחזניות במוס סלמון או מוס רוקפור. האמינו לי, כשהמתוק פוגש את המלוח הפה מתמלא בטעמים מדהימים. המתוק מעצים את המלוח והמלוח מעצים את המתוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ