בורקס במילוי גבינה ופלפלים קלויים כשר לפסח - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בורקס במילוי גבינה ופלפלים קלויים כשר לפסח

בצק עלים ללא גלוטן דורש עבודה רבה, אך מבטיח תוצאה מצוינת לשומרי הכשרות בפסח ולנמנעים מגלוטן כל השנה

20 בורקסים דרגת קושי: בינוני
בורקס גבינה ופלפלים קלויים כשר לפסח
טל סיון צפורן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

650 גרם תערובת קמחים ללא גלוטן

350 גרם מים

20 גרם מלח ים דק

5 כפות חומץ אורז (10 מ"ל)

100 גרם חמאה (לבצק)

25 גרם אבקת סוכר

80 גרם גלוקוזה

15 גרם קסנתן

20  גרם חלמון ביצה (יחידה)

125 גרם שמנת חמוצה

 

450 גרם חמאה (לקיפולים)

50  גרם תערובת קמחים לרידוד

למלית גבינה:

600 גרם גבינה כחושה

20 גרם קורנפלור

2 ביצים

2 גרם פלפל שחור

6 גרם מלח דק

1 חבילת פלפל קלוי – חתוך דק

ציפוי:

ביצה טרופה + חלמון

שומשום

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמחים, קסנתן, והמלח. מוסיפים את אבקת הסוכר וגלוקוזה.

חותכים את החמאה המיועדת לבצק לקוביות ומוסיפים למיקסר ולשים עד שהחמאה נעטפת היטב בקמחים.

מוסיפים את המים, שמנת חמוצה, חלמון והחומץ ולשים עד קבלת בצק אחיד.

מוציאים את הבצק, מכסים ונותנים לו לנוח כשעה במקרר.

חותכים את החמאה לקוביות ולשים אותה בקערת המיקסר עם וו לישה, במהירות בינונית, עד קבלת מרקם קרמי ואחיד.

מוציאים את כל החמאה על נייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ובעזרת הידיים יוצרים מהחמאה קובייה בגודל 20/20 ס"מ. שומרים במקרר. 

במטרה לקבל ריבוע בצק בגודל 40/40 ס"מ  מרדדים את הבצק לארבעה כיוונים. יש להתחיל כל כיוון במרכז ולרדד כלפי ראש השולחן, לצד ימין, לצד שמאל, ומהמרכז למטה.

מוציאים את החמאה מהמקרר ומניחים במרכז הבצק.

 * חשוב – החמאה והבצק צריכים להיות קשים במידה זהה

סוגרים את 4 קצוות הבצק, כמו מעטפה על החמאה. מוודאים שהבצק עוטף היטב את כל החמאה.

מרדדים את מעטפת הבצק לאורך של 80 ס"מ.

מקפלים את הבצק שליש על שליש על שליש.

* נותנים לבצק לנוח במקפיא כשלוש שעות.

מסובבים את הבצק כך שפתח הקיפול יהיה בצד ומרדדים הפעם ל-120 ס"מ ומקפלים כל אחד מצידי הבצק רבע על רבע וסוגרים חצי על חצי.

נותנים לבצק מנוחה של שעתיים במקפיא.

מרדדים ומקפלים את הבצק פעמיים נוספות באותו הסדר.

נותנים לבצק מנוחה של שעתיים נוספות (אפילו לילה) והוא מוכן.

* בעת הרידודים נעזרים בקמחים כדי שהבצק לא יידבק לשולחן אך מקפידים לבזוק שכבה דקה.

הכנת המילוי:

בקערה לערבב את כלל המרכיבים עד קבלת מרקם אחיד, הוספת הפלפל הקלוי בקיפול.

פתיחה, רידוד וקיפול:

לאחר שהבצק והמילוי מוכנים, פותחים את הבצק לעובי של כ-0.5 ס"מ, חותכים בעזרת סכין פיצה מרובעים לגודל 15*15 ס"מ, לאחר שחותכים את הבצק מניחים מילוי במרכז כל קוביה, מקפלים קצה לקצה כך שייווצר משולש, בעזרת מברשת מורחים את הביצה הטרופה ובוזקים שומשום מעל.

מניחים על מגש ונייר אפייה ומקפיאים.

אפיית בצק עלים:

בצק עלים אופים מההקפאה, כדאי להוציא את הבצק כ-20 דקות לפני האפייה מהמקפיא.

לפני האפייה מורחים את המאפה בתערובת של ביצה אחת וחלמון אחד.

מאפים אישיים מתחילים בחום של 190 מעלות (בינוני – גבוהה) ולאחר 5 דקות מורידים ל-160 מעלות (בינוני – נמוך) לעוד 20 דקות של אפייה עד שהמאפה מקבל גווני זהובים עמוקים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות