מתכון

איך מכינים קונפי שום?

השום הטרי הוא מסמן האביב שממלא את לבי. כך תכינו ממנו קונפי, שאפשר לזלול כך סתם או להוסיף לסלטים או לתבשילים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קונפי שום
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:צנצנת בנפח כ–250 מ"ל

אבי יעקב, מבעלי החווה החקלאית "מושבניק", מאפיין את השום הגדל בישראל בארומה ובטעמים חזקים. אבי מסביר שאין להחזיק שום טרי סגור בשקיות ניילון, ובטח לא במקרר. שום טרי מומלץ להחזיק לאורך זמן בשקיות רשת, או ללא שקיות כלל, ואין לקלפו. אפשר לקלוע את גבעולי השום לצמות אך אין זו חובה, ולתלות אותם בחצר, במרפסת או מהחלון בבית (אפשר גם בתוך הבית, אם תצליחו לעמוד בריחו השנוי במחלוקת).

רכיבים

  • 4 ראשי שום (עדיף טריים)
  • 2–3 גבעולי טימין טרי
  • קורט מלח אטלנטי או גס
  • כ-250 מ"ל שמן זית

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מפרקים את ראשי השום לשיניים, אך לא מקלפים אותן.

מניחים בתבנית המתאימה לשימוש בתנור (עדיף כזו שאינה רחבה מדי, אחרת נצטרך להשתמש ביותר שמן זית לכיסוי השיניים).

מניחים את גבעולי הטימין (ניתן להחליף או להוסיף עשבי תבלין אחרים שאוהבים, דוגמת רוזמרין) ומפזרים את המלח.

יוצקים שמן זית עד כיסוי מלא של שיני השום, ומכסים את התבנית בנייר כסף.

מכניסים לתנור למשך 50 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל–140 מעלות ל–50 דקות נוספות.

מוציאים מהתנור, מקררים, מקלפים את שיני השום בעדינות ומאחסנים בצנצנת. יוצקים לצנצנת גם את השמן שבו השיניים התבשלו (אפשר להשתמש בו לתבלון מאכלים רבים).

תגובות