איך מכינים קונפי שום? - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון איך מכינים קונפי שום?

השום הטרי הוא מסמן האביב שממלא את לבי. כך תכינו ממנו קונפי, שאפשר לזלול כך סתם או להוסיף לסלטים או לתבשילים

צנצנת בנפח כ–250 מ"ל דרגת קושי: קל
קונפי שום
מתן שופן

אבי יעקב, מבעלי החווה החקלאית "מושבניק", מאפיין את השום הגדל בישראל בארומה ובטעמים חזקים. אבי מסביר שאין להחזיק שום טרי סגור בשקיות ניילון, ובטח לא במקרר. שום טרי מומלץ להחזיק לאורך זמן בשקיות רשת, או ללא שקיות כלל, ואין לקלפו. אפשר לקלוע את גבעולי השום לצמות אך אין זו חובה, ולתלות אותם בחצר, במרפסת או מהחלון בבית (אפשר גם בתוך הבית, אם תצליחו לעמוד בריחו השנוי במחלוקת).

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

4 ראשי שום (עדיף טריים)

2–3 גבעולי טימין טרי

קורט מלח אטלנטי או גס

כ-250 מ"ל שמן זית

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מפרקים את ראשי השום לשיניים, אך לא מקלפים אותן.

מניחים בתבנית המתאימה לשימוש בתנור (עדיף כזו שאינה רחבה מדי, אחרת נצטרך להשתמש ביותר שמן זית לכיסוי השיניים).

מניחים את גבעולי הטימין (ניתן להחליף או להוסיף עשבי תבלין אחרים שאוהבים, דוגמת רוזמרין) ומפזרים את המלח.

יוצקים שמן זית עד כיסוי מלא של שיני השום, ומכסים את התבנית בנייר כסף.

מכניסים לתנור למשך 50 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל–140 מעלות ל–50 דקות נוספות.

מוציאים מהתנור, מקררים, מקלפים את שיני השום בעדינות ומאחסנים בצנצנת. יוצקים לצנצנת גם את השמן שבו השיניים התבשלו (אפשר להשתמש בו לתבלון מאכלים רבים).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות