מתכון

כך תכינו איולי אמיתי

איולי אמיתי הוא זה המותקן משני המצרכים המרכיבים את שמו: שמן זית ושום

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
איולי אמיתי
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:צנצנת בנפח 250 מ"ל

האיולי האמיתי הוא מריר וחרפרף, ולכן מומלץ להשתמש בשמן זית עם טעמים עדינים. מומלץ להשתמש בו באותו היום, לא משום שהוא עלול להתקלקל, אלא כי הוא לא מכיל חומר מקשר ומרקמו עשוי להתפרק חזרה.

רכיבים

  • 20 שיני שום (עדיף טריים)
  • 1 כפית מלח
  • כ–250 מ"ל שמן זית

הוראות הכנה

מקלפים את שיני השום וכותשים אותם דק עד למחית (עם כותש שום ו/או עלי ומכתש).

מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מועכים את השום עד כמה שאפשר.

את השלב הבא אפשר לעשות במעבד מזון עם ראש הטרפה או בקערה עם מטרפה.

מניחים את מחית השום בקערה או במעבד המזון, ותוך כדי טריפה מזרזפים את שמן הזית.

חשוב ליצוק אותו באטיות רבה, כמה טיפות בכל פעם עד שהוא נספג במסה, תוך כדי פעולת ההטרפה.

ממשיכים להוסיף את השמן עד שמתקבל איולי במרקם סמיך וצבע צהבהב.

תגובות