כך תכינו איולי אמיתי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כך תכינו איולי אמיתי

איולי אמיתי הוא זה המותקן משני המצרכים המרכיבים את שמו: שמן זית ושום

צנצנת בנפח 250 מ"ל דרגת קושי: קל
איולי אמיתי
מתן שופן

האיולי האמיתי הוא מריר וחרפרף, ולכן מומלץ להשתמש בשמן זית עם טעמים עדינים. מומלץ להשתמש בו באותו היום, לא משום שהוא עלול להתקלקל, אלא כי הוא לא מכיל חומר מקשר ומרקמו עשוי להתפרק חזרה.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

20 שיני שום (עדיף טריים)

1 כפית מלח

כ–250 מ"ל שמן זית

הוראות הכנה

מקלפים את שיני השום וכותשים אותם דק עד למחית (עם כותש שום ו/או עלי ומכתש).

מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מועכים את השום עד כמה שאפשר.

את השלב הבא אפשר לעשות במעבד מזון עם ראש הטרפה או בקערה עם מטרפה.

מניחים את מחית השום בקערה או במעבד המזון, ותוך כדי טריפה מזרזפים את שמן הזית.

חשוב ליצוק אותו באטיות רבה, כמה טיפות בכל פעם עד שהוא נספג במסה, תוך כדי פעולת ההטרפה.

ממשיכים להוסיף את השמן עד שמתקבל איולי במרקם סמיך וצבע צהבהב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות