סלט (שום) ירוק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט (שום) ירוק

גבעולי השום הטרי ישדרגו כל סלט ירוק שתכינו, כמו למשל זה

2-4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט שום ירוק
מתן שופן

שום טרי נמכר על פי רוב יחד עם גבעוליו ורובנו משתמשים רק בראשי השום. עם זאת, אפשר ורצוי להשתמש גם בגבעולים עצמם. הדבר הכי פשוט הוא לקצוץ דק (עדיף במעבד מזון) את החלק הבהיר של הגבעולים (בין ראש השום לתחילת העלים), לערבב עם מעט שמן זית ולאחסן בצנצנת לשימוש בעתיד הקרוב. אם רוצים, אפשר גם להקפיא בתבנית קרח ולהוסיף את קוביות התיבול בתבשילים שונים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כ–15 יחידות אפונת שלג

עלי תרד טריים ושטופים מכ–25 גבעולים

1 תפוח גרני סמית

 

לרוטב:

2 גבעולי שום ירוק

4 כפות שמן זית

מיץ מ–1/2 לימון

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפיות חומץ בלסמי מצומצם

הוראות הכנה

מרתיחים שפע מים בסיר עם כף מלח. שוטפים את אפונת השלג, קוטמים לה את העוקץ ומושכים לכיוון החלק הישר של התרמיל (את העוקץ והסליל שמשתרך אחריו זורקים).

כאשר המים רותחים, מכניסים את התרמילים לבישול קצר של שלוש דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערת מים קרים כדי לעצור את הבישול (אנחנו רוצים שהתרמילים יהיו מבושלים אך עדיין ישמרו על פריכותם הטבעית).

כאשר הם קרים, מסננים, מייבשים ומעבירים לקערה יחד עם עלי תרד שטופים ומיובשים. שוטפים את התפוח וחותכים אותו לגפרורים. מוסיפים לקערה.

הכנת הרוטב:

קוצצים דק מאוד את גבעולי השום הירוק (החלק הבהיר, בין הראש לתחילת העלים).

מעבירים לצנצנת או קערת ערבוב ומוסיפים את שאר המצרכים, למעט החומץ הבלסמי המצומצם. מערבבים היטב.

לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ויוצקים את חומץ הבלסמי המצומצם. מגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות