מתכוןמתכון |

דג בגריל נוסח אלכסנדריה

המטבח של אלכסנדריה כמעט ונכחד מהעולם ומעט מאוד מתכונים שרדו. אחד מהם הוא מתכון הדג לדג צלוי, ממולא במרינדה ומגולגול בבורגול. לגזור ולשמור למען הדורות הבאים

עמיר אילן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עמיר אילן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
דג בגריל בנוסח אלכסנדריה: עם מרינדה ובורגול
צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

לדג:

  • 2  יחידות דג ים (דניס, בס, פרידה וכדומה)
  • מלח
  • לימון  

למרינדה: 

  • מיץ משלושה לימונים
  • 5 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • כף בצל ירוק קצוץ
  • כף כמון
  • כף אורגנו
  • פלפל שאטה קצוץ
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • כוס בורגול דק  
  • מעט טימין טרי
  • מעט רוזמרין טרי
  • מעט פטרוזיליה

לרוטב: 

  • ראש שום
  • 2 כפות חמאה
  • רבע כוס ציר עוף או כפית אבקת מרק עוף מהולה ברבע כוס מים
  • 2 כפות יין לבן
  • מעט מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם 

הוראות הכנה

משפשפים את הדג במלח ולימון, שוטפים ומייבשים.

הכנת המרינדה:

מרסקים את כל מרכיבי המרינדה במעבד מזון למרקם גס.

פותחים את הדג מצד הבטן וממלאים במרינדה, חותכים 3 חתכים בצד העור ומכניסים עוד מרינדה – בשני צידי הדג. משהים בקירור למשך הלילה או לשעה לפחות.

מגלגלים את הדג בבורגול, מניחים ענפי טימין ורוזמרין מעליו וצולים בגריל – מומלץ בעזרת רשת צלייה לדגים, במשך 15-20 דקות, או עד שמוכן.

הכנת הרוטב:

בסיר מחממים את החמאה ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לאיחוד מלא.

מורידים מהאש ויוצקים את הרוטב החם על הדג.

מעטרים בפטרוזיליה ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ