מתכון

קושארי, תבשיל מצרי שיש בו הכל

תבשיל מצרי שכל אישה מצרית יודעת לבשל ויש בו הכל: אורז עם עדשים ואטריות, בצל מטוגן ורוטב עגבניות עם חומוס, בהרט ושבבי צ'ילי. בשינויים קלים הוא יהפוך למעדן צמחוני ואף טבעוני

עמיר אילן, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עמיר אילן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
קושארי, תבשיל אורז מצרי עם פלפלים חריפים, אטריות, עדשים, עגבניות ועשבים
צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • 300 גרם עדשים ירוקות  
  • 200 גרם אורז בסמטי  
  • 40 גרם חמאה או מרגרינה
  • 50 גרם אטריות אורז דקות מאוד  
  • 350 מ"ל ציר עוף  
  • חצי כפית אגוז מוסקט מגורר  
  • חצי כפית קינמון טחון  
  • 1.5 כפיות מלח  
  • חצי כפית פלפל שחור  
  • 4 כפות שמן זית  
  • 2 בצלים יבשים, פרוסים דק
  • לרוטב עגבניות חריף:  
  • 4 כפות שמן זית  
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 פלפלים אדומים חריפים, פרוסים דק
  • 8 עגבניות בשלות, קצוצות
  • 350 מ"ל מים  
  • 4 כפות
  • 4 כפות חומץ תפוחים  
  • 3 כפיות מלח  
  • 2 כפיות כמון  
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה
  • 40 גרם חמאה או מרגרינה

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

מחממים שמן זית בסיר, ומטגנים שום ופלפלים חריפים כ-2 דקות.

מוסיפים עגבניות, מים, חומץ, מלח וכמון.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

מסירים מהאש, מערבבים פנימה כוסברה, טועמים ומתקנים תיבול.

הכנת הקושארי:

שוטפים עדשים במסננת גדולה תחת זרם מים קרים. מעבירים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים אש ומבשלים 25 דקות, או עד שהעדשים רכות אבל לא מעבר לזה. מסננים ומניחים בצד.

בקערה, מכסים את האורז במים קרים, שוטפים ומסננים.

ממיסים חמאה בסיר גדול מעל להבה בינונית ומוסיפים אטריות אורז יבשות, מזהיבים בשומן (החמאה, מרגרינה או שמן הזית) תוך ערבוב.

מוסיפים אורז מסונן ומערבבים עד שמצופה בחמאה (או תחליפיה).

מוסיפים ציר, אגוז מוסקט, קינמון, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה.

מבשלים 12 דקות. מכבים את האש ומשהים לעשר דקות, כשהסיר מכוסה.

מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים בצל ומאדים מעל להבה בינונית כ־20 דקות, לגוון חום כהה.

להגשה:

מאווררים את האורז בתנועות מזלג, מוסיפים את העדשים ואת רוב הבצל ומתקנים תיבול.

עורמים אורז על צלחת הגשה, ומעליה שמים את יתרת הבצלים. מגישים חם, עם רוטב העגבניות (לעיל).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ