איך מכינים עגבניות שרי מיובשות מעולות? - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון איך מכינים עגבניות שרי מיובשות מעולות?

משובצות בכריכים או בסלטים, על פסטות פוקאצ'ות – עגבניות מיובשות הן תוספת נפלאה למגוון מאכלים ובצנצנת יפה, הן גם מתנה מפתיעה לאהובים. נסו אותן בבית

דרגת קושי: קל
חצאי עגבניות שרי מיובשות בתנור
אורלי חרמש

כל כך קל להכין עגבניות מיובשות בבית, וכך הן הרבה יותר טעימות: חמצמצות ומתוקות כמו סוכריות. החיסרון היחיד הוא שעד שהן מגיעות לצנצנת חלק גדול מהן כבר חוסל. לכן, אני ממליצה להכפיל כמויות, התנור במילא דולק, הן מתייבשות ומצטמקות בתהליך, וכך יש מספיק למלא צנצנות יפות ולחלק לאהובים. במתכון הזה ייבשתי אותן, כאמור, בתנור. בימי הקיץ החמים מאוד, אפשר אף לייבש אותן בשמש.

אורלי חרמש היא בשלנית בעלת הבלוג "brown sugar"

7תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

1 ק"ג עגבניות שרי שטופות, חצויות

1 כף חומץ בלסמי

1 כף סוכר חום

1 כפית שטוחה מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית אורגנו או תימין יבש

½ כפית צ'ילי יבש, למי שאוהב

2 שיני שום כתושות (אופציונאלי)

 

הוראות הכנה

שמים את העגבניות ששטפנו וחצינו לשניים בקערה גדולה.

בקערה קטנה מערבבים היטב את יתר החומרים.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומחממים תנור ל-160 מעלות.

שופכים את תערובת התבלינים על העגבניות ובעזרת כף גדולה, או בידיים, מערבבים היטב.

מעבירים את העגבניות לתבנית ומסדרים כך שהצד החתוך שלהן פונה כלפי מעלה.

אופים ומייבשים כשעה וחצי – שעתיים. העגבניות יגירו נוזלים שיתאדו בתהליך, יתייבשו ויצטמקו. בחצי שעה האחרונה משאירים את דלת התנור מעט פתוחה, ניתן להיעזר בשיפוד עץ, כדי לאפשר לאדים לצאת.

נותנים לעגבניות להתקרר, ומעבירים לצנצנת נקייה. ניתן להוסיף ענפי טימין טריים, שמן זית או שיני שום קלופות. שומרים במקרר.

עגבניות שרי מיובשות בצנצנת
אורלי חרמש

טיפים

מידת הייבוש תלויה בהעדפה אישית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות