מתכון

מקלובה קציצות וירקות

את חלקי העוף במקלובה המסורתית החלפנו בקציצות כבש מתובלות ומצאנו את ארוחת הצהריים המושלמת. מתכון מתוך הספר "ערבה" של הדיי עפאים, בהוצאת לאנצ'בוקס

הדיי עפאים
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ארוחות הערבה
זהו אינו ספר בישול כשם שאין זהו ספר גיאוגרפיהצילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות

מקלובה או מע'לובה, בערבית, הוא שם החיבה לסיר אורז עם עוף וירקות, שאותו הופכים על מגש רחב ואוכלים מסובין סביב השולחן. מכאן גם בא למנה שמה: מקלובה - פירושה בעברית "הפוכה", כזו שאין ממנה דרך חזרה - אין שומרים אותה למחר ולא שבים לחמם ממנה אלא הופכים אותה, תוכה כברה, ומגישים אל השולחן להשביע רעבים ולהקים נופלים. את חלקי העוף במקלובה המסורתית מחליפים בקציצות כבש מתובלות, ההופכות את עמל היום שלפני ארוחת הצהריים למלווה מלכה של ממש.

רכיבים

לקציצות:

  • ק"ג בשר כבש טחון
  • 5 כפות קמח תירס או סולת
  • 1 בצל קטן
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • כפית כמון
  • 1 כף כוסברה יבשה
  • 1 כף נענע יבשה
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • כוס שמן זית

למקלובה:

  • 1 חציל
  • מלח ים
  • 3 כפות קמח
  • כוס שמן זית
  • 2 בצלים
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 4 גזרים
  • 3 תפוחי אדמה
  • כרובית
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כפית שטוחה גרעיני
  • כוסברה טחונים
  • 6 עלי דפנה
  • 12 גרגירי פלפל אנגלי
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כוסות ציר עוף או מים רותחים
  • 2 כוסות אורז פרסי

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הקציצות:

שמים את הבשר בקערה ומוסיפים את קמח התירס או הסולת. קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה ומוסיפים אל הקערה יחד עם הביצה והתבלינים. לשים את החומרים בעזרת הידיים עד לקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

בידיים רטובות צרים מן הבשר קציצות בגודל אגוז מלך ומסדרים על גבי צלחת משומנת במעט שמן זית.

בסיר רחב ועמוק שישמש להכנת המקלובה מחממים ¼ כוס שמן זית על אש גדולה. מטגנים את הקציצות סביב־סביב עד שהן מזהיבות ומוציאים אותן אל נייר סופג.

בינתיים, מכינים את המקלובה:

חותכים את החציל לקוביות גדולות ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ומפזרים מעל את הקמח. מנערים את הקערה עד שהחציל מתכסה בשכבת קמח דקה ואחידה.

מוסיפים אל הסיר ½ כוס שמן זית. מטגנים את החצילים עד שהם מזהיבים ומוציאים אל נייר סופג.

מקלפים את הבצלים, חותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים אל השמן החם. מערבבים בעזרת כף עץ ומניחים להזהיב מעט. חותכים את הסלרי לפרוסות בעובי ½ ס"מ, כולל העלים, ומוסיפים גם אותו.

מקלפים וחותכים גם את הגזרים ואת תפוחי האדמה ומוסיפים. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומוסיפים גם אותה אל הסיר. מערבבים יחד על אש גדולה עד שכל הירקות מתכסים בשמן ומקבלים צריבות זהובות. כעת מוסיפים את התבלינים אל הסיר ומערבבים במהירות כדי שלא יישרפו. מוסיפים אל הסיר גם את הקציצות ואת החצילים המטוגנים ו־ 1 כוס של ציר או מים רותחים ומקטינים את האש.

שוטפים את האורז תחת מים זורמים עד שהמים היוצאים ממנו שקופים לגמרי ומוסיפים אל הסיר בשכבה אחידה. מוסיפים 3 כוסות ציר או מים רותחים, מקטינים את האש לקטנה ביותר ומכסים. מבשלים במשך כ־ 25 דקות עד שהאורז מוכן לגמרי, מכבים את האש ומניחים לסיר בצד למשך

כ־ 10 דקות נוספות.

מגישים:

מניחים מגש רחב הפוך על גבי הסיר והופכים את שניהם. מקישים מעל בכף עץ על תחתית הסיר ההפוך כדי לשחרר חלקים שאולי נדבקו, ומרימים בזהירות את הסיר. מגישים אל מרכז השולחן

עם כף גדולה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ