מוסקה פלפלים קלויים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מוסקה פלפלים קלויים

המוסקה המקורית היא רכה ונימוחה ומנחמת. במדבר היא בורכה בעקיצתם השורפת של הפלפלים הקלויים, ופשטידת הבשר קיבלה טוויסט מזרחי. מתכון מתוך הספר "ערבה" של הדיי עפאים, בהוצאת לאנצ'בוקס

דרגת קושי: קל
פלפלים קלויים
דן פרץ

המוסקה המקורית, זו המבושלת בגבינת קֵפָלוֹטִירִי ומצופה קשקבל, נהוגה בבתי האוכל ובטברנות של יוון וארצות הבלקן כשהיא עטופה חצילים מטוגנים, והיא רכה ונימוחה ומנחמת. במדבר התחלפה רכות הבשמל בעקיצתם השורפת של הפלפלים הקלויים, ופשטידת הבשר הפנתה פניה למזרח.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לתבנית בגודל 30×20 ס״מ:

2-3 חצילים גדולים מוצקים, קלים ומבריקים

מלח ים

כוס שמן זית

4 פלפלים אדומים

4 פלפלים ירוקים

למילוי:

1 בצל גדול

3 כפות שמן זית

3 שיני שום

חצי ק"ג בשר בקר טחון

500 גרם עגבניות מרוסקות מקופסה

12 גבעולי פטרוזיליה

3 גבעולי תימין, רק העלים

מלח ים

פלפל שחור

1 ביצה

כוס פירורי לחם / מצה

הוראות הכנה

קוטמים את החצילים ופורסים אותם לאורכם לפרוסות בעובי 1½ ס"מ. מניחים את הפרוסות זו ליד זו על גבי נייר סופג, מפזרים מעל מלח, הופכים וממליחים גם את הצד השני. מניחים לפרוסות לעמוד במשך כשעה והופכים מדי פעם בפעם, עד שיגירו מנוזליהן אל הנייר הסופג. כשהפרוסות יבשות מעט ומכווצות, מסירים מעליהן שאריות מלח ומנגבים היטב שאריות נוזלים בעזרת נייר סופג.

מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את הפרוסות אל מסננת או אל נייר סופג ומניחים להן להצטנן קלות. צולים את הפלפלים על גבי אש גלויה עד שקליפתם משחירה. מעבירים לקערה ומכסים במכסה כדי שיגירו את מיציהם והקליפה תיפרד בנקל. ממתינים במשך כ־ 20 דקות, ואחר כך מקלפים את הפלפלים ונפטרים מן העוקץ ומהגרעינים.

בינתיים, מכינים את מילוי הבשר:

מקלפים את הבצל וקוצצים דק. מחממיםבסיר רחב שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מקלפים את שיני השום, פורסים ומוסיפים אל הבצל. ממשיכים בטיגון במשך כ־ 2  דקות עד ששיני השום מזהיבות קלות וריחן ניכר. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בעזרת כף עץ אל הבצל. ממשיכים בבישול עד שהבשר מתייבש וצבעו משתנה לחום־אפרפר.

מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בבישול תוך כדי ערבוב, עד שהרסק נספג בבשר והתערובת הופכת סמיכה ויבשה יחסית. מכבים את האש, קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים אותה אל הסיר עם עלי התימין. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומניחים להצטנן מעט. כשהבשר מצטנן מוסיפים פנימה ביצה ומערבבים היטב. בתבנית חסינת חום בעלת שוליים גבוהים מפזרים מחצית מפירורי הלחם ומעל מסדרים מחצית מפרוסות החציל זו לצד זו בצפיפות, עם חפיפה קלה.

מפזרים מעל מחצית מהבשר בשכבה אחידה ומהדקים מעט. מסדרים מעל את שאר פרוסות החציל, מפזרים מעל את שאר הבשר ומהדקים שוב. מפזרים את שארית פירורי הלחם ומכסים בשכבה צפופה של פלפלים קלויים, אדום וירוק לסירוגין, עד לכיסוי מלא של הבשר. אופים בתנור שחומם מראש ל־ 200 מעלות במשך 40 דקות עד שהפלפלים הופכים כהים. אפשר להגיש חמים מיד אל השולחן, ואפשר לקרר במקרר למשך הלילה ולהגיש קר עם סלט מלפפונים פריך.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות