מפרום תמרים ודג - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מפרום תמרים ודג

כשממלאים את התמרים בבשרו העדין של דג ומבשלים ברוטב חמוץ, מקבלים את האיזון המושלם בין הים לחופו. מתכון מתוך הספר "ערבה" של הדיי עפאיםבהוצאת לאנצ'בוקס

ל-6-8 מנות דרגת קושי: קל
מפרום תמרים ודג
דן פרץ

מקפידים על מילוי מספיק לכל תמר כדי שמתיקותו של התמרים לא תאפיל על טעמי הקציצה, ומגישים עם אורז לבן או עם חלה שתסחב את הרוטב.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

לתמרים הממולאים:

1 ק"ג פילה לוקוס או דג ים בהיר אחר, טרי, נקי מעור ומעצמות

1 כוס שקדים מולבנים טחונים

2 ביצים

2 שיני שום

8-6 גבעולי כוסברה

3-2 גבעולי תימין

מיץ סחוט טרי מ־1/2 לימון

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

24-20 תמרי מג'הול עסיסיים

שמן זית לטיגון

לרוטב:

1 צרור גבעולי פטרוזיליה

1 צרור גבעולי כוסברה

1 צרור עלי רוקט

3 שיני שום

כוס צנוברים

מיץ סחוט טרי מ־ 1 לימון

כוס שמן זית

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מכינים את מילוי התמרים:

חותכים את בשר הדג לקוביות גסות ומעבירים לקערת מעבד מזון עם להב פלדה. קוצצים את בשר הדג בלחיצות קצרות רק עד שהוא מתפרק מעט, אך אינו הופך לעיסה והוא נוח לעבודה. מעבירים את בשר הדג לקערה ומוסיפים את השקדים הטחונים ואת הביצים.

מקלפים את השום וקוצצים דק יחד עם עלי הכוסברה והתימין ומוסיפים לקערה עם מיץ הלימון וקמצוץ מלח ופלפל. מעבדים את העיסה במשך דקות אחדות בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת קציצות גמישה. אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת שקדים טחונים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.

ממלאים את התמרים: חורצים את התמרים מצדם האחד ומרחיקים את הגלעינים ליצירת תמר המתאים למילוי. קורצים חופן מתערובת המילוי ומהדקים אל תוך התמר בעדינות, כך שהתמר נפתח ומקיף את צדה האחד של הקציצה. חוזרים על הפעולה עם כל התערובת והתמרים ומניחים על משטח, כשהצד הפתוח כלפי מעלה.

מחממים במחבת רחבה שמן זית בגובה ½ ס"מ על אש בינונית. מטגנים את הקציצות מצדן החשוף במשך כ־ 2 דקות, עד שהן מזהיבות קלות ומקבלות קרום פריך, בעוד מרכזן נשאר עסיסי ורך. הופכים את הקציצות כשצד התמר כלפי מטה, מטגנים במשך דקה נוספת, מעבירים לתבנית חסינת חום ומסדרים בצפיפות.

מכינים את הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב, למעט השמן, המלח והפלפל, לקערת מעבד מזון ומפעילים עד לקיצוץ דק של עשבי התיבול. ממשיכים בעיבוד ומזלפים את השמן בקילוח אטי מבעד לפתח שבמכסה, עד לקבלת רוטב חלק ומעט סמיך. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.

יוצקים את הרוטב על הקציצות ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־ 180 מעלות. אופים במשך כ־ 15 דקות לפני הישיבה לשולחן. את הקציצות אפשר להכין מראש, אולם את הרוטב חשוב להכין בסמוך למועד ההגשה כדי שלא ישחיר ויאבד מטעמיו.

מגישים בצלחות אישיות עם כף נדיבה של רוטב ופרוסת חלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות