מתכון

תבשיל עלי גפן וכרישה עם דג צלוי

תבשיל שכולו חגיגה קיצית של עלי גפן עם כרישה, דגים ופטריות צלויים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:ל-2 סועדים

תבשיל עלי גפן וכרישה עם דג צלוי
צילום: מתן שופן

רכיבים

  • 1/2 כוס גרגרי חומוס יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כרישות
  • כ-20 עלי גפן
  • 1 עגבנייה גדולה
  • 1/2 כוס מים
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס

לצליית הדג:

  • כ-10 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • כתריסר פטריות ירדן (או אחרות שאוהבים)
  • 2 פילטים של דניס
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

משרים את גרגרי החומוס במים למשך לילה אחד לפחות. מומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת. מסננים את המים ומבשלים את גרגרי החומוס בשפע מים במשך כשעה וחצי-שעתיים (או עד ריכוך). קוטמים את החלק העליון של הכרישות (היכן שמתחילים העלים). חוצים אותן לאורך ופורסים לפרוסות דקות. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך על אש בינונית. מעבירים את הכרישה החתוכה לשמן ומאדים כ-5 דקות. בינתיים, שוטפים היטב את עלי הגפן ומסירים את גבעוליהם. קוצצים דק את עלי הגפן (הכי נוח לטעמי הוא לסדר את העלים זה על גבי זה, לגלגל אותם יחד, לחצות את ה"נחש" לאורך ואז לפרוס לפרוסות דקות). מוסיפים את עלי הגפן הקצוצים לכרישה ומערבבים. לאחר כ-5 דקות, מגרדים פנימה עגבנייה, מוסיפים את המים וגרגרי החומוס ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול עוד לפחות כחצי שעה.

צליית הדגים והפטריות: מחממים את החמאה ושמן הזית במחבת על אש בינונית. מניחים את הפטריות במחבת וצורבים היטב מכל הצדדים עד השחמה-הזהבה. מניחים בצד. באותה מחבת, על אש בינונית, צולים את הדג: כאשר המחבת חמה מאוד, מניחים את הפילטים כאשר העור כלפי מטה (מומלץ להניח צלחת על גבי הפילטים כדי להפעיל לחץ ולמנוע מהפילטים להתקמר. מסירים את הצלחת לאחר כחצי דקה). מפזרים מעט פלפל שחור גרוס ומלח על גבי הפילטים. כאשר שולי הדג (ברוחב של 2-3 ס"מ) משנים את הצבע ללבן – הופכים את הפילטים לעוד כ-20 שניות. מסירים מהאש.

הרכבה: מניחים את התבשיל בצלחת, ומעליו מסדרים את פילה הדג והפטריות הצרובות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ