שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

סלט עלי גפן וקינואה

הקיץ הגיע, זה הזמן להתקין סלט קינואה ועלי גפן עם ענבים, פקוס (בן דודו העונתי של המלפפון) וזיתים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:ל-4 סועדים
סלט עלי גפן וקינואה
צילום: מתן שופן

רכיבים

  • 1 כוס (260 גרם) קינואה (במקרה הנוכחי, מיקס של קינואה לבנה וקינואה אדומה)
  • 2 פקוס (אפשר להמיר במלפפון)
  • כ-20 ענבים מתוקים

לרוטב

  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

שוטפים את הקינואה ומבשלים על אש בינונית בסיר עם שפע מים (כמו שמבשלים פסטה) למשך 20 דקות. מסננים, ושוטפים במים קרים. משאירים את הקינואה על המסננת כדי לסנן את כל המים.

בינתיים חותכים את שאר המרכיבים ומניחים בקערה: שוטפים היטב את הפקוס, מסירים את העוקץ, חוצים לאורך ופורסים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ.

שוטפים היטב את עלי הגפן, מסירים את הגבעול וקוצצים דק (הכי נוח לטעמי הוא לסדר את העלים זה על גבי זה, לגלגל אותם יחד, לחצות את ה"נחש" לאורך ואז לפרוס לפרוסות דקות).

שוטפים את הענבים וחותכים לרבעים. מגלענים את הזיתים וקוצצים דק.

מוסיפים לקערה את הקינואה המסוננת ומערבבים היטב. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט.

מערבבים היטב וטועמים תיבול. אם צריך, מתקנים עם מעט טחינה ו/או מלח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ