סלט עלי גפן וקינואה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט עלי גפן וקינואה

הקיץ הגיע, זה הזמן להתקין סלט קינואה ועלי גפן עם ענבים, פקוס (בן דודו העונתי של המלפפון) וזיתים

ל-4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט עלי גפן וקינואה
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 3

רכיבים

1 כוס (260 גרם) קינואה (במקרה הנוכחי, מיקס של קינואה לבנה וקינואה אדומה)

2 פקוס (אפשר להמיר במלפפון)

כתריסר עלי גפן טריים מאוד

כ-20 ענבים מתוקים

כתריסר זיתי טאסוס

 

לרוטב:

1/3 כוס טחינה גולמית

מיץ מ-1/2 לימון

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שוטפים את הקינואה ומבשלים על אש בינונית בסיר עם שפע מים (כמו שמבשלים פסטה) למשך 20 דקות. מסננים, ושוטפים במים קרים. משאירים את הקינואה על המסננת כדי לסנן את כל המים.

בינתיים חותכים את שאר המרכיבים ומניחים בקערה: שוטפים היטב את הפקוס, מסירים את העוקץ, חוצים לאורך ופורסים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ.

שוטפים היטב את עלי הגפן, מסירים את הגבעול וקוצצים דק (הכי נוח לטעמי הוא לסדר את העלים זה על גבי זה, לגלגל אותם יחד, לחצות את ה"נחש" לאורך ואז לפרוס לפרוסות דקות).

שוטפים את הענבים וחותכים לרבעים. מגלענים את הזיתים וקוצצים דק.

מוסיפים לקערה את הקינואה המסוננת ומערבבים היטב. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט.

מערבבים היטב וטועמים תיבול. אם צריך, מתקנים עם מעט טחינה ו/או מלח.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות