שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

סלט כרישה וקישואים קלויים עם פלפלים טריים

שילוב בין ירקות קלויים, מעושנים ורכים לבין פלפלים טריים שמעניק לסלט פריכות והמון רעננות

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:ל 2-4 סועדים
סלט כרישה וקישואים קלויים עם פלפלים טריים
צילום: מתן שופן

רכיבים

  • 1 כרישה
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 3 קישואים בינוניים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 1 פלפל צהוב

לרוטב

  • 2 כפיות רכז רימונים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון

הוראות הכנה

שוטפים היטב את כל הירקות. מסירים את החלק העליון של הכרישה (היכן שמתחילים העלים), חוצים אותה לאורך וחותכים למקטעים באורך 7–8 ס"מ. חותכים את גבעולי הבצל הירוק למקטעים באורך דומה.

פורסים לאורך את הקישואים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ. מניחים את הירקות החתוכים על הגריל, וצולים עד שהם משחימים (אך לא משחירים).

שימו לב, כי הזמן הדרוש לכל ירק משתנה בהתאם לגודלו ולכמות הנוזלים בו.

הופכים את הירקות, ומשחימים את הצד השני. מסירים מהגריל ומניחים בקערה. קוצצים את הפלפל הירוק החריף והפלפל הצהוב לקוביות קטנות, ומוסיפים לקערה.

מערבבים את חומרי הרוטב, ויוצקים על הירקות. חוצים עגבניה, וסוחטים אותה מעל הסלט. מגישים למרכז השולחן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ