סלטה משוויה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלטה משוויה

סלט פלפלים קלויים טוניסאי קלאסי, שלא חייבים להיות מיומנים בקיצוץ ירקות בשביל להכין אותו

250 מ"ל דרגת קושי: קל
סלטה משוויה
מתן שופן

הפלפל המרובע המתוק, שקרוי באנגלית בל פפר, נקרא בעברית "בלוקי" בשל צורתו. בגרסה הירוקה־כהה שלו הוא בעצם פלפל בוסרי שעדיין לא הגיע לצבעו הסופי, ולטעמו של עובדיה כדאי לאכול אותו מבושל או קלוי ולא חי. אשר לבלוקי האדום – בישראל הוא מכונה גמבה, אך אורי עובדיה צוחק ואומר שבקרב המגדלים זהו כינוי גנאי לפלפל פחוס. בסלט הזה, בכל אופן, הפלפלים קלויים וקצוצים דק. סבתי, גם בגילה המופלג, נוהגת לקצוץ אותם ואת שאר ירקות המתכון בעזרת שני סכינים בתנועות מהירות ומיומנות שקשה להניח שאצליח לסגל אי פעם, אך גם חיתוך סטנדרטי בסכין עושה בסופו של דבר את העבודה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 פלפל ירוק מתוק

2 פלפלים אדומים מתוקים
4-3 עגבניות
1/2 ראש שום (7–8 שיני שום,לא מופרדות)
1/3 כוס שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפיות מלח
אופציונלי: 2–3 שיני שום קלופות, פרוסות דק

הוראות הכנה

קוטמים את החלק העליון של הפלפלים, מסירים את הגרעינים ושוטפים. מסירים את העוקץ מהעגבניות (אם יש), ומניחים אותן יחד עם הפלפלים על המנגל (חום בינוני). קולים את הירקות היטב מכל הצדדים עד שהם מפויחים ורכים. לקראת סוף הקלייה מוסיפים גם את חצי ראש השום לקלייה קצרה. מסירים את הירקות מהגריל. לאחר שהם מתקררים מעט, מקלפים (הקליפה נפרדת בקלות). קוצצים דק את הירקות, בעזרת סכין או בעזרת מעבד מזון (אם בוחרים באפשרות השנייה, יש לקצוץ את הירקות בפולסים קצרים על מנת שלא תתקבל משחה). מעבירים את הירקות הקצוצים לקערה, מתבלים בשמן זית, לימון ומלח. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך. ניתן להוסיף בשלב זה שיני שום קלופות פרוסות דק. מגישים למרכז השולחן. אגב, מומלץ להכין כמות כפולה ולאחסן חלק ממנה בצנצנת במקרר. טעמו של הסלט רק הולך ומשתבח ככל שעובר הזמן והוא סופג את טעמי שמן הזית, הלימון והמלח.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות