מתכון

פלפלים ממולאים צלויים על האש

מי אמר שרק בשר חייבים לשים על המנגל? הנה מתכון מפתיע לממולאים שכולו על האש

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרדיט: דודו בכר, עריכה: מאיה בן ניסן
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8-10 יחידות

השושקה הוא זן של פלפלים מאורכים ומתוקים שנעשה פופולרי בארץ בשנים האחרונות, למרות שהוא נחשב לזן פרימיום ומחירו יקר יותר. יש לו טעם ומתיקות ייחודיים, והוא מתאים למילוי כמו גבינות ובשר. בקלייה הארומה המיוחדת שלו משתחררת אפילו יותר.

לכתבת הפלפלים של מתן שופן

רכיבים

  • 10 גבעולי פטרוזיליה
  • 2 בצלי שאלוט
  • 4 שיני שום, קלופות
  • עלים מ-3 גבעולי טרגון
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון (מומלץ לבקש מהקצב תוספת שומן כדי שהתוצאה תהיה עסיסית)
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 8–10 פלפלים מסוג שושקה (האמיצים יכולים לגוון עם פלפלים ירוקים חריפים)
  • שמן זית למשיחה

להגשה (לא חובה)

  • פיסטוקים קצוצים

הוראות הכנה

שוטפים וקוצצים את גבעולי הפטרוזיליה. קולפים וקוצצים דק את בצלי השאלוט. קוצצים דק או כותשים את שיני השום. מעבירים את כל הירק לקערה. קורעים גס את עלי הטרגון ומוסיפים לקערה. מעבירים לקערה את הבשר, שמן הזית, המלח והפלפל השחור. לשים היטב את התערובת.
חוצים לאורך את הפלפלים, ומסירים בעדינות את הגרעינים. ממלאים את הפלפלים מן התערובת. מושחים בנדיבות את הפלפלים בשמן זית. משמנים מעט את הגריל, ומניחים את הפלפלים עם הבשר כלפי מטה (כדאי שהחום יהיה בינוני־נמוך). לאחר כ-3 דקות הופכים את הפלפלים. קולים אותם היטב מכל הצדדים. מסירים מהאש, ומגישים מיד (מומלץ לצד לימון כבוש).

פלפלים ממולאים צלויים על האש

תגובות