מתכון

קישואים עגולים ממולאים בכבש ובבורגול

קישואים עגולים מרוקנים מתוכנם וממולאים במה שאוהבים: ביוגורט עזים ובגבינת פטה או בבורגול ובבשר כבש, רק במדורה

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קישואים עגולים ממולאים בכבש ובבורגול
צילום: ניר כפרי
רונית ורד
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5 מנות

רכיבים

  • 10 קישואים עגולים
  • 250 גרם בשר כבש טחון
  • 3/4 כוס בורגול
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 עגבניות בשלות חתוכות לריבועים
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 פלפל חריף
  • שמן זית
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס יין לבן יבש
  • 1 כפית סוכר
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • נייר כסף

הוראות הכנה

משרים את הבורגול בכוס מים וחצי לעשרים דקות ומסננים. אם אין מסננת בשטח, אפשר לאמץ אחת מכמה דרכים יצירתיות: אם אתם הורים לתינוקות שאלו מתינוקכם חיתול בד. הכניסו את הבורגול לחיתול והניפו מצד לצד כדי לנקז את הנוזלים החוצה. אפשרות אחרת היא לשים את הבורגול בקערה ומעליו לדחוס צלחת בזמן שמחזיקים את הקערה עם הפתח כלפי מטה. חותכים כיפה מכל קישוא ומשאירים את הכיפות בצד, בעזרת כף מרוקנים את הקישואים העגולים ומשאירים דפנות בעובי של סנטימטר.

מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את בשר הכבש, הבצל, השום והפלפל החריף. מערבבים בעזרת כף עץ עד שהבשר מפורר ומוכן. מוסיפים את היין הלבן ומאדים עוד כמה דקות את הנוזלים. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, פטרוזיליה, הסוכר, המלח, הפלפל השחור וטיפת אגוז מוסקט ומערבבים היטב עוד כשלוש-ארבע דקות על האש. מוסיפים את הבורגול, אגוזי המלך הקצוצים וארבע כפות מים ומערבבים היטב.

ממלאים כל קישוא במלית עד שמונים אחוז מנפחו, סוגרים את ראשי הקישואים בכיפות שנשמרו בצד ועוטפים היטב בשתי שכבות של נייר כסף. מניחים בפאתי המדורה למשך חצי שעה. לגיוון: מי שגדל על הקוסא-מחשי ורוצה לטעום את טעם המתכון הזה בארומה של בית מוזמן להוסיף למלית כפית בהרט או קינמון. אם אין מנוס, אפשר להחליף את אגוזי המלך בצנוברים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם