קישואים עגולים ממולאים בכבש ובבורגול - מתכונים למדורה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קישואים עגולים ממולאים בכבש ובבורגול

קישואים עגולים מרוקנים מתוכנם וממולאים במה שאוהבים: ביוגורט עזים ובגבינת פטה או בבורגול ובבשר כבש, רק במדורה

5 מנות דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

10 קישואים עגולים 

250 גרם בשר כבש טחון 

3/4 כוס בורגול 

50 גרם אגוזי מלך קצוצים 

4 שיני שום קצוצות 

2 עגבניות בשלות חתוכות לריבועים 

1 בצל בינוני קצוץ

1 פלפל חריף

שמן זית 

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה 

חצי כוס יין לבן יבש 

1 כפית סוכר 

קורט אגוז מוסקט

מלח 

פלפל שחור 

נייר כסף

הוראות הכנה

משרים את הבורגול בכוס מים וחצי לעשרים דקות ומסננים. אם אין מסננת בשטח, אפשר לאמץ אחת מכמה דרכים יצירתיות: אם אתם הורים לתינוקות שאלו מתינוקכם חיתול בד. הכניסו את הבורגול לחיתול והניפו מצד לצד כדי לנקז את הנוזלים החוצה. אפשרות אחרת היא לשים את הבורגול בקערה ומעליו לדחוס צלחת בזמן שמחזיקים את הקערה עם הפתח כלפי מטה. חותכים כיפה מכל קישוא ומשאירים את הכיפות בצד, בעזרת כף מרוקנים את הקישואים העגולים ומשאירים דפנות בעובי של סנטימטר.

מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את בשר הכבש, הבצל, השום והפלפל החריף. מערבבים בעזרת כף עץ עד שהבשר מפורר ומוכן. מוסיפים את היין הלבן ומאדים עוד כמה דקות את הנוזלים. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, פטרוזיליה, הסוכר, המלח, הפלפל השחור וטיפת אגוז מוסקט ומערבבים היטב עוד כשלוש-ארבע דקות על האש. מוסיפים את הבורגול, אגוזי המלך הקצוצים וארבע כפות מים ומערבבים היטב.

ממלאים כל קישוא במלית עד שמונים אחוז מנפחו, סוגרים את ראשי הקישואים בכיפות שנשמרו בצד ועוטפים היטב בשתי שכבות של נייר כסף. מניחים בפאתי המדורה למשך חצי שעה. לגיוון: מי שגדל על הקוסא-מחשי ורוצה לטעום את טעם המתכון הזה בארומה של בית מוזמן להוסיף למלית כפית בהרט או קינמון. אם אין מנוס, אפשר להחליף את אגוזי המלך בצנוברים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות