מתכון

הקינוח הכי קל למדורה: סמורס

קחו פתי בר, קוביית שוקולד מריר ומרשמלו והכינו את הקינוח הכי קל (וטעים) במדורה

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סמורס
צילום: ניר כפרי
רונית ורד
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

את הגינונים יש להשאיר ליד שולחן האוכל בבית. בסמורס לא נוגסים. פותחים פה גדול ומכניסים את כולו בבת אחת. המשקיעים הפנאטים יכולים לשקול להשתמש בעוגיות אוריאו ולנסות מליות שונות, כמו ממרח חלבה ושוקולד או ריבת תמרים, או דווקא להשתמש בשוקולד בלבד.

רכיבים

  • 1 חבילה גדולה של פתי בר
  • 1 חבילה גדולה של מרשמלו
  • שיפודי עץ
  • נייר כסף
  • לפחות אחד או שניים מהמרכיבים הבאים: 100 גרם שוקולד מריר,  100 גרם שוקולד חלב חמאת בוטנים או ממרח שוקולד איכותי

הוראות הכנה

להכנת הקרקע למרשמלו הבוער מניחים שתי קוביות שוקולד מאחד הסוגים על ביסקוויט אחד של פתי בר, ולחלופין מורחים שוקולד ו/או חמאת בוטנים בנדיבות על שני ביסקוויטים כאלה.

את המשטחים מניחים בצד. משפדים מרשמלו ומדליקים אותו במדורה, האש צריכה להיתפס על צדו ולטפס עליו עד שהמרשמלו כולו בוער. מכבים את הבעירה בנשיפה, ויוצרים סנדוויץ' כשהמרשמלו והשוקולד נמצאים באמצע בין שני ביסקוויטים.

לשחזור החוויה האמריקאית האמיתית ולמנה אסתטית יותר מוותרים על שריפת המרשמלו, ובמקום זה יוצרים את "סנדוויץ' המרשמלו": עוטפים את החבילה בנייר כסף ומניחים בפאתי המדורה לשתי דקות, כדי שהשוקולד יימס והמרשמלו יתרכך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ