עוגת צנוברים ודובדבנים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת צנוברים ודובדבנים

הגרסה העדכנית של מתן שופן לטורט צנוברים האיטלקי

תבנית בקוטר 22-20 ס"מ דרגת קושי: קל
עוגת צנוברים ודובדבנים
מתן שופן

אחד המאפים המפורסמים בארץ המגף הוא טורטה דלה נונה, טורט צנוברים, אך ההיכרות שלי איתו התחילה דווקא באחד מבתי הקפה ההיפסטריים של ברלין. במתכון הנוכחי שיחקתי קצת עם המסורת האיטלקית הנוקשה והוספתי לעוגה דובדבנים שמתחילים להפציע בשווקים. היא אינה טבעונית, אך אינה דורשת מוצרי חלב; ניתן להכינה מקמח לבן, או לחלופין לשלב בין זה לבין קמח דורום קשה ("סמולינה", המשמש אצלנו להכנת פסטה).

למתכונים נוספים עם צנוברים ולכתבה המלאה של מתן שופן

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 ביצים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

קורט מלח

3/4 כוס צנוברים

1/2 כוס שמן זית

1 כוס (140 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1 שקית (10 גרם) סוכר וניל או כפית תמצית וניל

גרידה מ-1 לימון

כתריסר דובדבנים (לא חובה)

להגשה: אבקת סוכר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח במהירות גבוהה עד שהמסה מכפילה את נפחה (התהליך אורך 5 דקות לפחות). במקביל מומלץ לקלות חצי מכמות הצנוברים על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים. כאשר מסת הביצים תפוחה ובהירה, יוצקים בהדרגה, תוך כדי פעולת המיקסר, את שמן הזית. כאשר שמן הזית נטמע לחלוטין במסה, עוצרים את פעולת המיקסר. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הווניל וגרידת הלימון. מעבירים את תערובת הקמח לקערה עם תערובת הביצים ומערבבים בתנועות גדולות עד ששתי התערובות מתאחדות (התוצאה היא מסה נוזלית וסמיכה מאוד). מוסיפים פנימה את הצנוברים הקלויים. מגלענים את הדובדבנים וחותכים אותם גס. מוסיפים גם אותם לבלילה, ומערבבים. משמנים את התבנית בשמן זית, ויוצקים את הבלילה. מפזרים מעל את שאר הצנוברים (המחצית שלא נקלתה). מכניסים לתנור. לאחר כ-20 דקות מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות לעוד 20 דקות, או עד שהעוגה מוכנה (נועצים קיסם עמוק בעוגה, ואם הוא יוצא נקי – העוגה מוכנה). מוציאים את העוגה מהתנור, ועוברים עם סכין בשוליה כדי לנתק אותה מהתבנית (העוגה צונחת מעט, וניתוק שוליה מהתבנית מונע את התקערותה). מפזרים מעל אבקת סוכר. מומלץ להגיש לצד תה עם צנוברים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות