קציצות בשר וצנוברים ברוטב פלפלים, חצילים וזוקיני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות בשר וצנוברים ברוטב פלפלים, חצילים וזוקיני

קציצות בשר משודרגות משובצות בצנוברים וכרישה ברוטב פלפלים, חצילים וקישואים

15 יחידות דרגת קושי: קל
קציצות צנוברים ברוטב פלפלים, חצילים וזוקיני.
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 כרישה

1 כף שמן זית

1 תפוח אדמה קטן, קלוף

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1/4 (כ-30 גרם) צנוברים

2 שיני שום, קלופות וכתושות

1 כפית כורכום

קורט מלח ופלפל שחור

2 כפות שמן קנולה

 

לרוטב:

1 חציל בינוני (כ-350 גרם)

3 זוקיני

2 כפות שמן זית

2 פלפלים אדומים מתוקים

1/4 כוס מים

קורט מלח ופלפל שחור

 

אופציונלי: 1 כפית פפריקה חריפה

הוראות הכנה

מסירים את החלק העליון של הכרישה (היכן שמתחילים העלים), וקוצצים לפרוסות דקות. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח, ומאדים את הכרישה עד שהיא מתרככת ומעט מזהיבה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה (אין צורך לנקות את הסיר. נשתמש בו בהמשך). מגררים לתוך הקערה תפוח אדמה ומוסיפים את שאר החומרים של הקציצות (בשר, צנוברים, שום כתוש, כורכום, מלח ופלפל). לשים היטב את התערובת במשך 5 דקות. קורצים מהתערובת 15 קציצות עגולות ומעט שטוחות. מחממים את שמן הקנולה בסיר שהשתמשנו בו, וצורבים את הקציצות משני צדדיהן. מוציאים ומניחים בצד.

שוטפים את החציל והזוקיני, מסירים את העוקץ וחותכים לקוביות קטנות (1 סמ"ר). מחממים את שמן הזית באותו סיר על אש בינונית, ומאדים את קוביות החציל עד שהן מזהיבות היטב. מוסיפים את קוביות הזוקיני, וממשיכים לאדות את הירקות. בינתיים, שוטפים את הפלפלים, מסירים את העוקץ ומנקים אותם מגרעיניהם. קוצצים אותם דק מאוד (עדיף במעבד מזון), ומעבירים לסיר. יוצקים את המים, ומערבבים. מניחים את הקציצות ברוטב, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול כחצי שעה. מדי פעם בודקים שהנוזלים לא התאדו לחלוטין (ואם כן, מוסיפים מעט מים).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות