עוגת גבינה מהירה עם ריבת פירות יער - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת גבינה מהירה עם ריבת פירות יער

עוגת גבינה זריזה וקלה להכנה, ללא הקצפות. אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, והחשוב מכל: אחת העוגות הטעימות והיפות שיש

תבנית בקוטר 26 ס"מ דרגת קושי: קל
עוגת גבינה זריזה עם ריבת פירות יער
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

160 גרם (22 יחידות) פתי בר

50 גרם אגוזי מלך או שקדים טחונים דק

100 גרם חמאה מומסת

כף דבש

 

למלית:

500 גרם גבינת שמנת 30%

500 גרם גבינה לבנה 9%

2 שמנת חמוצה

2 כפות קורנפלור

כוס (150 גרם) סוכר

כפית תמצית וניל

5 ביצים

למלית ריבה:

250 גרם ריבת אוכמניות או פטל

2 כפות מים רותחים

2 כפיות מיץ לימון

הוראות הכנה

משמנים תבנית אפייה קפיצית בגודל 26 בחמאה ומרפדים בנייר אפייה. בתוך בד חיתול (שטוף במים רותחים ואחר כך קרים להסרת שאריות אבקת כביסה) המונח במסננת, מסננים (מחוץ למקרר ובמקום מוצל) גבינות ושמנת חמוצה למשך שעתיים. במיקרו או במחבת ממיסים חמאה ודבש. במעבד מזון עם להב מתכת מפוררים פתי בר עד קבלת פירורים גסים. מוסיפים את האגוזים והחמאה המומסת תוך כדי ערבול הביסקוויטים. מהדקים את התערובת הפירורית לתחתית התבנית ומקררים למשך שעתיים. מחממים תנור ל200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. מכינים את הריבה: במעבד מזון קטן טוחנים יחד ריבה, מים רותחים ומיץ לימון.

בקערת המערבל החשמלי עם וו הגיטרה או בקערה גדולה עם מטרפה ידנית מערבבים יחד תערובת גבינות ושמנת חמוצה מסוננת, קורנפלור, סוכר, ווניל. מערבבים היטב עד קבלת תערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים ביצה אחר ביצה עד תערובת חלקה והומוגנית. יוצקים את תערובת הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים. עורמים בעזרת כף 6-5 גבעות קטנות של ריבה (את הריבה שנותרה שומרים לרוטב) במרווחים זו מזו. נועצים שיפוד עץ במרכז כל גבעה ומסובבים קלות ליצירת מראה שיש. מכניסים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים למשך שעה (ללא פתיחת דלת התנור). מכבים ומצננים בתנור למשך חצי שעה.

מצננים מחוץ לתנור עד שהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר. מקררים לפחות 12 שעות לפני ההגשה. מגישים עם הריבה שנותרה (אם הריבה סמיכה מדי לרוטב ניתן לדלל אותה בכף מים).

 

טיפים

מידת הייבוש תלויה בהעדפה אישית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות